Bethlehemskirken

Hvem er vi?

Bethlehemskirken er en mangfoldig og farverig folkekirke på Indre Nørrebro med en lang historie, der strækker sig tilbage til 1889, hvor den første Bethlehemskirke blev indviet af ”unge pigers forening til opførelse af små kirker”. De var modige entreprenører med et hjerte for Guds mission. Og det er bl.a. det sindelag, som kendetegner Bethlehemskirken i dag. Vi ønsker at være et fællesskab, der udruster disciple til at leve i Guds kærlighed og til at sprede evangeliet.

Menighedens sammensætning er bred og ukonform. Der kommer både studerende, børnefamilier, kvinder med muslimsk baggrund, ældre og generelt folk i meget forskellige livssituationer. Vi synes selv, at denne sammensætning er meget unik, især fordi vi befinder os i et samfund, hvor der er en tendens til, at mennesker grupperer sig med dem, de ligner.

Søndag formiddag holder vi fest. I gudstjenesten er vi inspireret af oldkirken og den koptiske tradition, og hvis du kigger forbi, vil du opleve, hvordan kirken er fyldt med mystik, krop og gudsnærvær. Deltagelse vægtes højt i søndagens højmesse, hvilket betyder, at du alle søndage kan se mange andre end præsten i aktion. Du vil se frivillige, der beder kirkebønnen, spiller rytmisk musik eller læser selvskrevne digte højt. Efter prædiken er der altid mulighed for at blive bedt for, hvor nogle fra menigheden vil bede Guds velsignelse ind over dit liv. Kirkemusikken er en blanding af orgel, guitar, klaver og sang.

Menighedslivet i løbet af ugen er præget af cellegrupper, alpha, lørdagskirke for socialt udsatte, tidebønner, diverse ungdomsgrupper, mandegrupper for pensionerede mænd, bedegrupper for profeter, poetiske workshops, bøn på gaden, rytmisk kor ”sacred voices” og alt muligt andet.

Det længes vi efter

Vores overordnede vision/overskrift for 2020 er ”Gæstfrihed”. Vi oplever at være blevet givet dette ord og ser det som en vigtig kristen praksis at elske den fremmede og skabe rum for hinanden. Særligt vil vi have fokus på at skabe et gæstfrit tilbedelsesmiljø.

Besøg vores hjemmeside: www.bethlehemskirken.dk

Præster: Martin Drengsgaard og Erik Hviid Larsen.