Herning Oasekirke

Hvem er vi?

Herning Oasekirke er en lille kirke i det Midtjyske. Menigheden trækker tråde tilbage til halvfemserne hvor der opstod en lille tilkaldemenighed, som i 2004 blev til Valgmenighed og i 2016 blev til Frimenighed.

Undervejs er der sket mange ændringer – men i 2004 etablerede menigheden sig med de vedtægter, der stadig er i dag. Vores daværende præst knyttede sig til præstenetværket i DanskOase – og menigheden blev med tiden en del af DanskOase.

Menighedens udgangspunkt er gudstjenesten: Herfra udgår fællesskabet! For mange år siden tømrede vi et stort trækors, som symbol på det, der er vort fokus og sendelse: Jesus Kristus. Korset er med ved gudstjenester, på SommerOase og på menighedslejre. Der har været hamret mange søm og tegnestifter i træet. Det er et godt billede på den menighed, vi ønsker at være: En menighed, der viser og står ved det levede liv – med alle de mærker, ridser og huller det kan give. Sådan vil vi også gerne kendes: Det uperfekte og levede liv, som i den grad har brug for Jesus!

En søndag i måneden holder vi garage gudstjeneste – ja, i en garage! Her står menighedens medlemmer på skift for indholdet.

Derudover har vi cellegrupper, til det nære fællesskab – og som det sted, hvor vi kan opmuntre hinanden i det personlige liv med Jesus.

For 5-6 år siden kom der en flok unge (fra ca 16 – 22 år) til menigheden, med en klar vision: Unge der ville skabe en levende menighed i mission. Der kommer gennemsnitligt 45 unge mennesker, hver søndag. Vores præst er også deres præst – og står til rådighed for dem. Samtidig sender vi et par stykker fra menigheden som er behjælpelige ved forbøn.

Vi holder 1 fælles gudstjeneste om måneden – og vi tager på menighedslejr sammen.

Det længes vi efter

I maj 2019 stod vi uden præst! Uden tvivl det, der har fyldt mest for os i 2019. Vi har fortsat programmet med velsignet hjælp fra andre præster, der har stillet sig til rådighed ved gudstjenesterne. Vi lavede stillingsopslag i forbindelse med SommerOase, og har været i bøn om, at Gud ville sende den helt rigtige som præst for vores menighed. Samtidig er vort lejemål på Bornholmsvej opsagt pr 1.4.2020, så vi leder pt også efter nye lokaler.

Vi drømmer selvfølgelig om egne lokaler. Særligt tænker vi her på BASIC, som ville være tossede med at kunne lave lækre ”klub-lokaler”!

Besøg os på vores hjemmeside: www.herningoasekirke.dk

Præst: Martin Bentsen

Læs også: Martin Bentsen er ny præst i Herning Oasekirke