Horsens Valgmenighed

Hvem er vi?

Vi er en menighed med 145 medlemmer. Vi har lige holdt ti års jubilæum. Så på de sidste 10 år er vi gået fra at være en enkelt cellegruppe til at være en halv-stor menighed. Det var en kæmpe fest at fejre den milepæl!

Vi er kendetegnet af mange børnefamilier. Derfor bliver vi drillende kaldt Horsens halvmenighed, for når børnene går hen til børnekirke under gudstjensten, så er kun halvdelen af menigheden tilbage. Vi glæder os over at så mange familier med små børn har lyst til at være menighed her.

Vi holder gudstjeneste 3 ud af 4 søndage i måneden og ellers mødes mange af os i mindre fællesskaber af forskellig karakter, madklubber, cellegrupper, klynger, mikroceller osv.

Et andet vigtigt udtryk for vores fællesskab er Feriefræs. Feriefræs er vores diakonale projekt. Det handler om at give børn i vestbyen nærvær og gode oplevelser i deres ferier. Feriefræs har eksisteret de sidste fem år og gennemgået en spændende udvikling. Efterhånden er de frivillige en blandet gruppe med halvdelen fra menigheden og halvdelen fra byen. Vi er begyndt at udvikle nogle af de yngste teenagere til frivillig-trainees og oplever dem tage ansvar og vokse med opgaverne.

Som mange andre menigheder i DanskOase er SommerOase en meget vigtig del af vores rytme som menighed. Vi oplever os omsluttet af ligesindede der.

Det længes vi efter

Vores vision: Tættere på! Gud. Hinanden. Byen.

Vi ved at Gud kom nær - som vi fejrer det i julen, påsken og pinsen. Og vi ønsker at leve i det, at komme Gud nær. At åbne os for hans virkelighed.

Vi vil også tættere på hinanden. For vi vil være et fælleskab, hvor alle har nogle at følges med, og hvor alle har mulighed for at bidrage med det, Gud har givet dem.

Sidst men ikke mindst, så vil vi tættere på byen. Vi ønsker at være kirke for mere end os selv. Vi vil fortsat gøre en forskel her i Horsens.

Vi har et kald til at lære udholdenhed i bøn, og det vil vi forsøge at tage nye skridt i.

Besøg vores hjemmeside: www.horsensvalgmenighed.dk

Præst: Lars Meilandt Hansen