Familien Bruun har været på SommerOase i over 30 år

DanskOase fylder i år 30 år som bevægelse. Familien Bruun har været repræsenteret på DanskOases bibelcamping næsten hvert år siden først i 80'erne.

Fire generationer på SommerOase - fra venstre: Karin, Mai, Liva og Birthe.

Vi prøvede at tørre tøj i vores telt, men alt forblev bare vådt, vådt, vådt.

- Karin Lundahl Bruun, 55 år

Det er en varm solskinseftermiddag på SommerOase 2019. Nærmest ualmindelig varm for SommerOases normale standard.

”Jeg kan bare huske nogle af de år, hvor det regnede og regnede. Vi prøvede at tørre tøj i vores telt, men alt forblev bare vådt, vådt, vådt” siger Karin Lundahl Bruun.

I dag sidder hun med solbriller i håret foran sit telt i fælleslandsbyen sammen med sin mor, datter og halvandet år gamle barnebarn Liva. I alt fire generationer af Bruun-familien er i år med på SommerOase.

Familien Bruun har været repræsenteret næsten hvert år siden først i 80’erne, da den karismatiske bevægelse i Danmark arrangerede sine første bibelcampinger i Aalborg. Familien rykkede med, da bibelcampingen blev til SommerOase først i Odder og nu på Bygholm Landbrugsskole i Horsens. Efterhånden som familien voksede kom flere generationer med – og endnu flere medlemmer af familien Bruun kommer på SommerOases besøgsdag.

”Til hverdag bor vi spredt – mormor i Holstebro, mor i Randers og jeg og Liva i Fredericia. Her på SommerOase er der kun tre sekunder fra mormors til oldemors telt, så Liva kan løbe rundt fra den ene til den anden,” siger Mai Revshøi.

Karin Lundahl Bruun nyder også ugen, hvor flere generationer kan være sammen.

”Min far lægger rundstykker ved mit telt, vi spiser sammen, og jeg kører med Liva med toget og er med til PixiOase,” siger hun.

Foto: PixiOase for de mindste på SommerOase 2019

Det var en helt anden måde at høre evangeliet på.

- Birthe Lundahl Bruun, 82 år

Ærlige og åbne talere

Tilbage i 80’erne var det den dengang 16-årige Karin, som havde hørt om bibelcampingen i Aalborg og inviterede sine forældre med.

”Talerne på bibelcampingen var meget anderledes end vi havde hørt før. De var mere åbne og turde fortælle om svære ting i deres eget liv. De nærmest udleverede sig selv for at kunne fortælle, hvad Gud havde gjort. Det var en helt anden måde at høre evangeliet på,” fortæller 82-årige Birthe Lundahl Bruun.

Også lovsangen gjorde indtryk på de første besøg på bibelcampingerne i Aalborg.

”Der var sådan en stor begejstring i lovsangen. Det var tilbedelseslovsang på en helt ny måde. Og så kan jeg huske at løbe rundt i lange rækker og synge om Gud,” siger 55-årige Karin Lundahl Bruun, der vendte tilbage til DanskOases bibelcampinger, da hun selv havde stiftet familie. Børnene skulle ikke gå glip af det fantastiske børneprogram.

”Vi sov fem børn og to voksne i et seks personers telt. Og lavede mad på vores knæ i det lille telt. Men vi skulle altså afsted – det var sommerferie for os,” siger hun.

Foto: Lovsang for alle generationer i StoreTelt på SommerOase 2019

Det er virkelig trygt at være her. Til gudstjenesten i søndags satte Liva sig mellem to fremmede piger, og de lagde bare armen om hende og smilede.

- Mai Revshøi

Plads til alle generationer

Karins datter, Mai Revshøi, er med for første gang i år, siden hun var barn. Fra dengang husker hun mest de vilde junioraktiviteter. Hun er glad for at vende tilbage med sin egen datter Liva nu.

”Det er virkelig trygt at være her. Til gudstjenesten i søndags satte Liva sig mellem to fremmede piger, og de lagde bare armen om hende og smilede,” fortæller hun.

Gudstjenesten er også noget af det, som Karin holder allermest af ved SommerOase.

”Det er noget helt særligt at kunne være sammen alle sammen på tværs af generationer, det er jo kun til gudstjenesten om søndagen. Og så hvordan mennesker gladeligt står i kø for at komme til gudstjeneste,” siger Karin Lundahl Bruun.  

Birthe og hendes mand er ved at tilhøre den ældre generation, som tager på SommerOase. De er med til formiddagsmøderne og aftenmøderne og nyder ellers campinglivet med familien og deres menighed fra Holstebro Oasekirke.

”Det er så fantastisk at se så mange børn, unge og voksne myldre til møde om aftenen og formiddagen. Så kan det da ikke være rent galt i Danmark,” siger Birthe Lundahl Bruun med et smil.

Foto: BeTweens legendariske sponsorløb på SommerOase 2019

Tilmeld dig SommerOase her

DanskOase i 30 år

DanskOase fylder 30 år som en bevægelse, der ønsker fornyelse, udrustning og mission i den danske kirke.

DanskOase udspringer af den karismatiske bevægelse i Danmark i 1970’erne og 80’erne.

Den karismatiske bevægelse begyndte at holde sine egne bibelcampinger i Aalborg fra 1980.

I 2002 flyttede bibelcampingen, SommerOase, til Odder ved Rudehøj Efterskole.

Siden 2017 har SommerOase holdt til ved Bygholm Landbrugsskole i Horsens.