Helbredelse i Jesu navn

Første gang, jeg oplevede helbredelse ved bøn, var da min kone, Bente, var gravid med vores første barn. Da hun var ved scanning, fik hun at vide, at moderkagen lå forkert og blokerede for en normal fødsel. Det var meget usandsynligt, at det ville rette sig, så det ville med stor sandsynlighed blive nødvendigt med kejsersnit.

Tekst: Lars Langaard og Karsten Bach. Foto: Emilie Bak Toldam

Vi stod og skulle af sted til Ethiopien lige efter fødslen, så det ville være træls, at skulle rejse til Danmark, hver gang hun skulle føde. Lægen havde sagt, at efter første kejsesnit, skulle vi påregne, at hun skulle føde i Danmark hver gang.

Vi var på det tidspunkt på bibelskole i Glasgow og spurgte dem om, at bede for helbredelse. Det blev gjort hver morgen til fælles andagt, men tilsyneladende skete der ingenting. En aften, efter vi var kommet i seng, fik jeg en tilskyndelse til at lægge hænderne på Bentes mave og bede for hende. Ved næste scanning fik vi at vide, at alt nu var fuldstændig normalt, og Bente fødte naturligt.

Har du selv oplevet helbredelse ?

Ja, jeg har selv oplevet helbredelse mindst 3 gange : 

1. gang havde jeg været til læge og havde fået at vide, at mit kolesteroltal var for højt og jeg fik medicin for det. Gik til forbøn på en LederOase, med håndspålæggelse, og da det blev målt igen, var tallene normale, og jeg slap for medicinen.

2. gang havde jeg stærke smerter i benene og kunne stort set ikke gå. Der blev bedt for mig med håndspålæggelse, og med det samme forsvandt smerterne.

3. gang oplevede jeg, for et par år siden, da vi var på SommerOase. Jeg havde gennem en årrække haft nedsat hørelse på højre øre efter brug af blandt andet slagbormaskine på mit arbejde. En aften under lovsangen ramte sangerindens stemme lige en tone, så jeg fik ekstremt ondt omkring øret. 

Da jeg kom ned i vores fælles telt, sagde jeg til en af vennerne, at de måtte bede for mig, inden jeg skulle i seng, da jeg havde frygteligt ondt og brug for lidt nattesøvn. Han sagde : “Lad os da gøre det med det samme.” Og alle i teltet slog ring om mig, og nogle lagde hænderne på mit øre. 

Efter kort tid forsvandt smerterne, men oveni fik jeg også, som ekstra velsignelse, hørelsen tilbage.

I efteråret skulle jeg en nat passe vores lille barnebarn, som har været plaget af mellemørebetændelse. Og netop aftenen forinden havde det løbet med materie ud af hendes ører. Midt om natten vågnede hun og græd hjerteskærende over smerter i ørerne. Jeg forsøgte i første omgang at trøste hende, men uden held. Lagde så hænderne over begge hendes ører og bad for hende. Hun faldt hurtigt til ro, og siden har hendes ører ikke væsket, og hun har ikke haft ondt.

For en måned siden havde vi besøg i Oase Sønderjylland af Anders Bartholdy. Da der blev kaldt til forbøn, bad min svigerdatter mig om, at bære deres lille 2 måneder gamle datter frem, da hun skreg flere timer hver nat med maveproblemer. Efter der den dag blev bedt for hende, har hun sovet hver nat og ikke skreget om natten overhovedet. 

Hvad betyder det for dig når helbredelsen sker ?

Det er utroligt tros styrkende for mig, at have oplevet, hvordan Gud den ene gang efter den anden har grebet ind, når der er blevet bedt. Det har også givet mig større frimodighed til, at lægge hænder på folk og bede om helbredelse i Jesus navn. Istedet for at sige : “Jeg vil tage dig med i min aftenbøn.”

Hvad betyder det for dig, når der ikke sker noget ? 

Det er også sket mange gange, men som regel siger vedkommende, at de har fået en velsignelse ved, at der er blevet bedt for dem.

 Jeg tror også, at det har været med til, at jeg næsten dagligt beder/synger Davids bøn i salme 51, 12 ff. når jeg kører på arbejde (nr. 16 i Lovsangshæftet Foran Tronen). 

Hvad betyder det for dig, når folk afslår forbøn 

Det har jeg prøvet ret mange gange. I starten var det lidt hårdt af få afslag, og det har bevirket, at jeg ikke spørger til højre og venstre, men prøver først at få ledelse (en fornemmelse) af, at her vil Gud gribe ind.

I Joh 14, 12 siger Jesus : ”Det siger jeg jer : De, der tror på mig, skal gøre de samme undere, som jeg har gjort; ja, de skal gøre endnu mere, for jeg er på vej til Faderen.” Og i vers 13-14 - hør godt efter : ”Hvad I end beder om i mit navn, det vil jeg gøre. På den måde vil Faderen blive æret gennem Sønnen."