Jeg ønsker at være mig selv

Hvad betyder det for hverdagslivet, at man tror på ’den korsfæstede’? Læs Johannes Gadsbølls fortælling - lad dig inspirere af direktøren og medstifteren af WhiteAway.

Johannes er 34 år og til daglig Direktør i WhiteAway Group som han har bygget op sammen med sin mentor og forretningspartner Ib Nørholm.

Johannes er 34 år

Gift, på 12. år, med Linda som studerer til psykomotorisk terapeut

Har 3 børn på 11, 9 og 6 år

Kommer i Aarhus Valgmenighed 

Til daglig Direktør i WhiteAway Group som han har bygget op sammen med sin mentor og forretningspartner Ib Nørholm.  

Jeg havde ikke tænkt mig, at jeg skulle være forretningsmand - for jeg var ikke vildt god til at gå i skole.

Jeg passede ikke ind i det og troede ikke på mine egne evner. Først da jeg fik fritidsjob som avisdreng og opvasker, følte jeg mig hjemme. Det med at lave noget konkret og have med mennesker at gøre, var noget helt andet. 

Efter at have været i lære ½ år som landbrugsmedhjælper og vvs’er og tog jeg HF, hvor jeg også droppede ud.

Jeg startede som vognmand som 18-årig. Det gik godt, var sjovt og gav mig blod på tanden til at blive selvstændig.

Jeg etablerede en online it-virksomhed, som blev en rimelig forretning, men lukkede dog med gæld efter et par år.  Det var ikke sjovt, men gav mig en masse viden om, hvad man ikke skulle gøre. 

Jeg fik derefter ansættelse i en privat it-virksomhed, hvor jeg var i 2 år, indtil jeg sammen med min bror og en ven etablerede WhiteAway i 2007. 

Kristen erhvervsdrivende

At være kristen hører mig selv til. Det er fundamentalt - samtidigt med at det ikke betyder noget reelt i praksis. 

Det er fundamentalt for mig, fordi jeg føler, at det er årsagen til, at jeg tør stræbe efter at leve så autentisk som muligt og være åben om mine fejl. 

Men i praksis tror jeg dog ikke, at der er forskel på mit liv som en kristen og det liv, størstedelen af danskerne, der ikke kommer i kirke, har. 

En ting, som jeg har kæmpet meget med og stadig kæmper meget med, er at stå ved, hvem jeg er - i stedet for at forsøge at leve op til et eller andet idealbillede og gøre alting ”rigtigt”. Defineret som det, jeg tror, andre mener, at jeg eller man bør gøre, have styr på og så videre. 

En vigtig værdi, vi har i WhiteAway er ”vær ydmyge”. Samtidigt er vi meget ambitiøse; vi er hele tiden på udkig efter, hvordan vi kan lære fra vores konkurrenter, omverdenen, så vi indser vores fejl og kan forbedre os. 

I min rolle som leder er det også essentielt for mig at forholde mig kritisk til mig selv og udfordre mine evner og ”normer”. Når jeg gør det og erkender, hvor jeg ikke slår til; det kan være overfor min kone, mine børn eller kollegaer, bliver jeg virkelig sat fri og oplever en enorm anderkendelse i det.

Det er min drøm, at vi som kristne må blive foregangsfolk og promovere det autentiske, fejlbehæftede og ærlige liv.