LederOase

LederOase den 25.-26. januar 2019 på Rudehøj Efterskole

Er du under 30 år? Benyt rabatkoden "ungpris" i tilmeldingen

Tilmeld dig LederOase 2019 her

... eller scroll for at se mere

Hvornår har du sidst stået stille og ladet dig forstyrre af Gud?

Der er mange stemmer der forsøger at forstyrre os i vores hverdag og Guds stemme kan let drukne i larmen. På LederOase ønsker vi at inspirere dig til at lytte til Gud, finde ind i hvilen og leve din hverdag ud fra den virkelighed – og at lede andre til at gøre det samme. Vi har brug for at leve i hvilen hos Kristus, også når vi henter børn, går på arbejde eller studie og er optaget af vores daglige gøremål. Men det er ikke kun os, der har brug for hvilen, det har alle danskere, derfor vil vi undersøge, hvordan evangeliet ser ud i en stresset verden, og hvordan vi kan formidle hvilen som en indgang til Guds rige for mennesker, der ikke kender Ham.

Vi drømmer om at du kommer hjem fra LederOase lettere, end da du kom

Hvis vi drømmer om at se Gud gøre en forskel i vores land, må vi være tillidsfulde og hengivne i bøn, så vi kan lade os forstyrre af Guds tale til os. Det er den indre forvandling der sætter de største spor i Guds rige. Derfor vil vi bruge bønnen og hvilen som et modsvar til de krav og forventninger om præstation, der eksisterer i vores land. Vi vil sammen undersøge, hvordan vi leder mennesker til at hvile, og hvordan vi undgår en usund præstationskultur i vore kirker?

Kravene om effektivitet, konkurrencedygtighed og perfektionisme, som vi møder i vores dagligdag, kan bedst holdes i et sundt leje, når vi øver os i at lade Gud forstyrre os og få os til at stoppe op. Derfor vil vi ved at vende tilbage til hvilen, gennem nye og ældre praksisser, stå stille og lade Gud forstyrre os, så vi kan høre Hans drømme for vores land.

Flemming Mølhede

I had a dream
I 1996 får Flemming Mølhede et kald til at plante Vineyard-kirker i de fire største danske byer sammen med sin hustru, Anne. Vejen dertil går ikke som forventet, men byder på et ufrivilligt pitstop, hvor Flemming grundet sygdom må arbejde på at finde tålmodighed i hvilen og stole på, at Gud har en plan. Den ufrivillige hviletid bliver et vendepunkt for Flemmings syn på sit liv og den tjeneste han er sat i, som ledende præst i København Vineyard. 

Mindwork

Hjernen på overarbejde
Vibeke Lunding-Gregersen og Henrik Tingleff er begge direktører i Mindwork, en psykologisk virksomhed, der underviser i, hvordan hjernen fungerer, og hvad der sker, når den kommer på overarbejde. Menneskets hjerne kan ikke længere tilpasse sig hurtigt nok til udviklingen i vores samfund, hvilket resulterer i, at hjernen overbelastes. Vibeke og Henrik vil give os redskaber til at forstå, hvordan vi giver hjernen bedre arbejdsbetingelser i den opmærksomhedskultur, vi er en del af. 

Jesper Fodgaard

Mens du sover
Hvordan insisterer vi på at holde fokus på det, der er vigtigt, i en verden fuld af spændende opmærksomhedsrøvere? Midt i en travl hverdag, er det let at lade sig rive med af de utallige muligheder, der flyver forbi os i rasende tempo og konkurrerer om vores opmærksomhed. Jesper vil dele nogle af sine personlige leveregler og inspirere os til at tjene og leve med udgangspunkt i dyb hvile og tillid.

Hvile i familien

Frederik og Helene Svith

Helene og Frederik Svinth har sammen tre børn. De gør en dyd ud af ikke at have brug for ferier, så ferie er luksus og ikke åndenød. Det lykkes de ikke altid med, men målet er at have et liv, hvor der er plads til at få ladet op i hverdagen. At få ladet op er ikke altid er det samme som hvile, men det er modstanden til stress. Det kræver nogle meget bevidste valg, og Frederik og Helene vil præsentere hvilke valg de har taget. 

At hvile i sit eget selskab

Bente Lundbak Pihl

Hvordan bevarer vi kontakten med Gud i hverdagen, midt i alt hvad der sker, midt i alt hvad vi har for i vores kirkelige arbejde, midt i al aktiviteten. Hvordan er vores balance i forhold til at lytte til andre, lytte til Gud og lytte til os selv? Vi har hver vores egen vej. Der er intet skema vi kan gå efter. Vi må blive stille og lytte os ind til det. Vi har brug for en rytme, så vi lever fuldt ud, som Gud har skabt os til. 

På dette seminar vil der være inspiration fra Jesus, fra Magnus Malm, fra Ignatiansk Spiritualitet, som bl.a. handler om at lære at ’se Gud i alle ting’. Der vil være en vekslen mellem oplæg til inspiration og forskellige små praksisser. Vi afslutter med ’det kærlige tilbageblik’, et redskab du kan tage med dig hjem og måske lade blive en del af din daglige praksis. 

Min præst har altid travlt!?

Christian Callesen og Jesper Fodgaard

Vær med til en spændende samtale om præstens rolle i menigheden. Hvad forventer vi os af præsten? Hvilken rolle og hvilket ansvar har præsten for kulturen i menigheden, også når vi snakker om hvile, nærvær og tilgængelighed?

Denne samtale er både for dig, der er præst, men også for dig, der er en del af menigheden, alle er velkomne. Tag dine spørgsmål og input med under armen.

Invitationen til samtalen kommer fra Christian Callesen og Jesper Fodgaard.

Hvile fra skærme

Peter og Mette Højvig

Løber skærmene også af med opmærksomheden hjemme hos jer? Oplever I, at det bliver sværere at samle familien? Drømmer I om en hverdag med mindre fokus på tablet, smartphone og TV, og mere fokus på hvile og hinanden? Mette og Peter vil gennem deres oplæg komme med observationer fra deres eget familieliv, og med redskaber til, hvordan der kan blive plads til mere nærvær i familien.

Gåmeditation

Peter Madsen

Gåmeditation er en kombination af pilgrimsvandring og meditation. I stedet for at sidde stille og høre en masse ord, bruger vi i stedet benene til at give Gud plads til at tale til os igennem stilhed og refleksion. Og hvilket bedre sted kan man gøre det end i Guds helt store katedral, hvor der er uendeligt højt til loftet. Husk sko og overtøj der passer til vejret.

At få øje på Gud midt i en helt almindelig hverdag

Anne Storgaard Madsen

Livet er hektisk, fyldt med forpligtelser, begrænsninger og hverdags-trivialitet, og nogle gange ser det anderledes ud end hvad, man havde forventet.

Hvordan ser mit hverdagsliv med arbejde/studie, Netflix, vasketøj og aftale-tetris ud i Guds perspektiv?
Hvad gør jeg med min dårlige samvittighed over alt det, jeg burde, men ikke orker?
Hvordan kan jeg øve mig i at genkende det hellige i det almindelige?
Hvordan kan jeg stoppe op og huske på det, der er vigtigt?

Dette seminar vil tage udgangspunkt i disse spørgsmål, og Anne vil ærligt dele sine betragtninger om at leve et helt almindeligt, uperfekt liv sammen med Gud.

XTRA

I år kan du deltage på LederOases XTRA-spor, hvis du er 17+ år. På XTRA følger vi LederOase-programmet, men har derudover vores egne samlinger, hvor vi taler om, hvordan vi oplever at blive forstyrret i vores hverdag, og hvordan vi kan give plads til at Gud kan forstyrre os. Vi vil tale om, hvad det vil sige at lede: I livet og i kirken. Og hvordan leder jeg mig selv og andre på en sund måde?

Fredag aften efter aftenmødet er XTRA-deltagerne frontløbere på en aftenaktivitet for "de voksne”. Lørdag samles vi til en fælles frokost og endeligt mødes vi lørdag eftermiddag i procestiden og diskuterer det, vi har hørt til seminarerne.

Program for LederOase

Fredag
19.00 Check in og kaffe
19.30 Aftenmøde v/ Jesper Fodgaard
21.00 Aftenskaffe
21.30 Fri leg /XTRA-aktivitet

Lørdag
8.30 Morgenmad
9.30 Lovsang
10.00 Undervisning v/ Mindwork
11.00 Kaffepause
11.15 Seminar
12.15 Frokost / XTRA-frokost
13.00 Sofa-snak om hverdagshvile
14.00 Stilletid
15.00 Kaffepause
15.30 Seminar
16.30 Procestid / XTRA-samling
18.00 Aftensmad
19.30 Aftenmøde v/ Flemming Mølhede
21.00 Aftenskaffe og café

Forplejning

Deltagerprisen på LederOase dækker måltiderne på konferencen. Lørdag starter vi dagen ud med fælles morgenmad kl. 8 for alle deltagere. Har du ikke bestilt overnatning, så kom alligevel forbi og del en fælles morgenmad med de overnattende deltagere. Så har du også tid til en ekstra snak over morgenkaffen inden dagens program starter.

Deltager du i repræsentantskabsdagen fredag eftermiddag, har du mulighed for at tilkøbe aftensmad inden LederOase starter. Tilkøb af aftensmad sker i tilmeldingen.

Overnatning

I år er det Rudehøj Efterskole der lægger lokaler til LederOase, og vi har derfor mulighed for at tilbyde overnatning til dig, der kommer langvejs fra, eller til dig, der gerne vil blive hængende og snakke til langt ud på natten. For 199 kr. kan du leje et af værelserne på Rudehøj Efterskole. Om du sover der selv, eller deler det med et par venner eller din ægtefælle er underordnet - værelset har en fast pris på 199 kr. og der er plads til at I kan sove op til tre personer på værelset.

Repræsentantskabsmøde

Som optakt til LederOase inviterer vi alle repræsentanter i DanskOases menighedsnetværk til Repræsentantskabsmøde den 25. januar.
Læs mere her.