Ny vision på vej for DanskOase

I 2019 skal en ny vision for DanskOase formuleres. Formand Ole Backer Mogensen og næstformand Merete Kristiansen er enige om, at der skal være plads til næste generation.

Januarsolen er kun lige stået op, da Ole Backer Mogensen og Merete Kristiansen toner frem på hver sin del af en computerskærm gennem en internetforbindelse for at fortælle om deres tanker for en ny vision for DanskOase.

Det er dog ikke, fordi alt i den gamle vision er gået i opfyldelse. Den har bl.a. haft fokus på, at kirker i København fandt sammen om en fælles vision for hovedstaden, og det er ikke rigtig sket.

- En vision kommer ikke altid i hus. I de senere år har der været mindre fokus på vision, mens andre ting har fyldt mere i DanskOase og kirkerne. Vi skal holde visionen for øje, men samtidig bevæger Helligånden os, og samfundet ændrer sig, siger formand Ole Backer Mogensen.

- Jeg er enig med Ole. Der har været forskelligt konfliktstof, som vi måtte tage os af først, istemmer Merete Kristiansen.

- Der er stadig en længsel efter, at København må spille en større rolle, understreger Ole Backer Mogensen og forklarer:

- Vores tanker kan godt være født i Guds hjerte, men måske er Guds timing anderledes.

Næste generation er vigtig

Begge medlemmer af lederskabet er enige om, at der skal være fokus på næste generation.

- Vi skal ikke definere visionen her, men jeg tror fortsat, at der vil være noget om næste generation. Hvad tænker du, Merete? spørger Ole Backer Mogensen.

- Ja, vi er jo bare to fra lederskabet, der udtaler os, men vi går allerede i den retning med BUOs Familielaboratorie. Vi har brug for en intensivering og udvikling af det i egne rækker, men også for folk der ikke kommer fra en kirkelig tradition, siger Merete Kristiansen og nævner desuden parforhold og unges integritet samt selvværd som vigtige emner, der er relevante for nutidens unge.

I DanskOase har der allerede været tiltag, som har styrket fokus på næste generation, herunder at gøre Børne- og UngdomsOase mere selvstændigt og etableringen af Oasehøjskolen.

Navigation i verden

Mission og samfund fylder en del i DanskOase i disse år, og det vil det nok gøre fortsat, hvis man spørger de to.

- Vi må tage udgangspunkt i det samfund, vi er i. Livet her er vigtigt. Vi skal finde ud af, hvordan vi navigerer i verden, siger Merete Kristiansen.

- DanskOase må ikke blive en niche. Vi skal være en stemme i den brede kirke, hvor vi også er plantet. Mange af vores unge teologer bliver præster i folkekirker, siger Ole Backer Mogensen.

Enhed som udgangspunkt

Staben og lederskabet har fået forskellige profetiske ord om enhed og om at være flettet sammen.

- Enheden skal ligge som et lag under det hele. Jo større bevægelsen er, des vigtigere er det, siger Ole Backer Mogensen og understreger vigtigheden af at bede og lytte til Gud sammen.

- Jeg drømmer om, at alle dvæler 20 minutter hos Gud hver dag. Der er jeg ”hyper-karismatiker”, tilføjer han med et smil og forklarer, at der skal være balance:

- Samtidig skal vi bygge menigheder. I en årrække har der været fokus på 5-årsplaner, og de kan for nogen opleves fremmede. Planerne er der stadig, men der er kommet en bedre balance og et fornyet syn for, at alle nådegaverne skal i spil. Hele mit kirkeliv har været båret af at lytte til Guds hjerte og være i Hans nærvær. Det gør vi også i DanskOase og ud af det fødes sunde visioner, siger Ole Backer Mogensen.