Om at være frivillig på SommerOase

Vi har spurgt fire forskellige personer om deres oplevelser fra, og forventninger til, at være frivillige på SommerOase. Alle fire vil gerne være frivillige igen!

"Man skal føle sig velkommen"

Jeg kan godt lide at snakke med mennesker og tage godt imod. Det er vigtigt for mig, at folk føler sig velkommen og bliver set, og at de kan spørge om det, de er i tvivl om.

Jeg er frivillig, fordi det jo langt hen af vejen er med til, at SommerOase kan hænge sammen rent praktisk. Det giver mig samtidig ejerskab, hvilket betyder meget for mig. Jeg har været med hvert år på SommerOase og der har kun været ét år, hvor jeg ikke har været frivillig.

SommerOase er jo min Oase - og det skal være i orden, og det vil jeg også gerne selv bidrage til. Som frivillig ved jeg også nemmere, hvad det hele handler om, hvilket gør, at det er nemmere at se det hele lidt i et større perspektiv. Det er jo et stort "maskineri" at få til at køre.

"Jeg lærer en masse"

For det første synes jeg, at det er fedt at kunne give en hånd med og være med til at skabe en fantastisk uge. Det er rigtig sjovt, og man arbejder sammen med en masse andre dejlige og dygtige mennesker. Desuden føler jeg mig virkelig velsignet med gaver til netop disse områder, og jeg nyder at kunne bruge dem i et så fantastisk fællesskab som dét på SommerOase.

Jeg lærer en masse, og jeg kan være med til at forme MIT SommerOase. Samtidig indgår jeg i fede teams med rare mennesker og styrker mine relationer til andre.

Dette arbejdsfællesskab er for mig lige så vigtigt som at møde gamle og nye venner i et fortelt eller i caféen. Selvom det kan være både fysisk og psykisk krævende og hårdt, så føler jeg mig alligevel "tanket op" efter SommerOase, og jeg er stolt over at kunne være en del af det.

"Det er mit kald"

Det er både det sociale og selve arbejdet, som jeg godt kan lide.
Jeg føler et kald indenfor børn og unge området. Jeg elsker at lave
aktiviteter, lege og ellers bare at være sammen med børn og unge.

Jeg har siden, jeg første gang deltog på SommerOase været frivillig enten
på lejren eller ugen op til på WorkCamp. Det er en del af kulturen omkring SommerOase.

Jeg får en indre glæde ved at give og se den glæde og effekt, mine gaver
giver.

Jeg godt kan lide at lave fysisk frivilligt arbejde sammen med nogen, som jeg kender, og hvor jeg føler mit arbejde værdsat.

"Fedt at bidrage til det store fællesskab"

Jeg kunne rigtig godt lide den opgave, som jeg fik sidst.

Jeg er frivillig, fordi jeg synes det er fedt at kunne bidrage til det store fællesskab og tjene andre. Samtidig kan jeg tjene sammen med gode venner, og så får man lidt motion samtidig.

Som frivillig får jeg lov til at arbejde med nye ting og på måder, som jeg ikke plejer at gøre i min hverdag.

Jeg er helt sikkert frivillig igen!

Du kan også blive frivillig - læs mere om frivillighed og se opgavedatabasen

Artiklen er udgivet i OaseMag op til SommerOase 2014.

På SommerOase er der mange muligheder for at bidrage frivilligt. Indsatsen gør SommerOase til en endnu bedre oplevelse for flere tusinde deltagere - og du får helt sikkert også udbytte selv.