3 tips til tid med Gud i hverdagen

Påsken er ved at være slut for i år, og hverdagen banker på. Vil du gerne bevare noget af Påskens fokus ind i din hverdag? Her er 3 enkle veje til tid med Gud i hverdagen.

Overgangen fra ferie til hverdag kan for nogle af os føles som om, tyngdekraften trækker os ned efter en uge med vægtløshed og tid i rigelige mængder. Andre af os byder hverdagens rutiner mere end velkommen tilbage. Uanset hvilke tanker og følelser der melder sig, når hverdagen nærmer sig, så gælder det for os alle, at påsken i et eller andet omfang har været et tema den seneste uge. 

Påsken er nærvær og drama

Påsken er for mange af os lig med familiehygge, æg og kyllinger - vi rykker tættere sammen og "tjekker ind" med hinanden. Men påsken er også en dramatisk historie om Jesus, som kalder på de helt store følelser: Forventning, skuffelse, glæde og smerte. 

Jonas H. Petersen, forsanger i bandet Hymns from Nineveh, har i et interview til DR Kultur, fortalt om sit forhold til påsken og dens salmer. Jonas H. Petersen fortæller, at han bruger den tilbagevendende højtid til at give sin tro lidt ekstra albuerum: "Påsken giver mig mulighed for at søge ind i mørket og tvivlen, og så giver den mig lov til at føle og tro på nogle meget store ting, som er fornuftstridige. Det giver mig mulighed for at sige, at her er der noget som overgår min forstand, hvorfor jeg så må lade min tro tage over". Se hele DR Kulturs interview med Jonas H. Petersen.

Læs også: Hvad betyder påsken for mig?

Tid med Gud i din hverdag

Ønsker du at bringe noget af påskens refleksion og fokus med ind i hverdagen? Vi har 3 konkrete forslag til dig, som kan skabe tid med Gud i din hverdag. Er du til den hurtige, den lidt langsommere eller den sociale løsning? 

1. Den hurtige

Lyt til Odder Frimenigheds daglige bibel-podcast, hvor medlemmer af menigheden læser en bibeltekst og knytter en refleksion til. Bibel-podcasten følger Bibelselskabets læseplan. Hver podcast tager ca. 4 minutter, og kan høres mens du kører til Kvickly, ordner haven eller vasker op.

2. Den lidt langsommere

Læs bogen "Der er så meget vi ikke er nødt til" af Tomas Sjödin. Bogen består af 77 klummer fra Göteborgs-Posten, hvor særligt 3 temaer går igen: Tiden, troen og kærligheden. Tomas tager til genmæle mod præstationssamfundet og alt-vi-skal-nå-før-vi-dør-jaget. Han viser, hvordan troen er et bærende fundament og beskriver det, han kalder kærlighedens gode krav: de små ting i hverdagen - nærvær, ord og handlinger. Klummerne kan læses på ca. 10 minutter og efterlader dig med stof til eftertanke og samtale.

Køb "Der er så meget vi ikke er nødt til" hos Novia.

3. Den sociale

"Tid med Gud" er en interaktiv familieandagtsbog. Her kan I som familie bruge tid sammen i samtale, bøn og aktiviteter. Sæt jer sammen - fx på gulvet eller omkring havebordet - og gå på opdagelse i billeder, kort og samtaleoplæg. Der medfølger også en CD med sange skrevet til bogens temaer.

Køb "Tid med Gud" hos Novia til nedsat pris.


Annoncer