Årets SommerOase tema: Hvad siger Guds Ånd?

Vi gennemgår en særlig tid med krise i vores land. I uge 29 vil vi sammen stoppe op og reflektere, bede og spørge Gud: "Hvad siger din Ånd til os?"

Ruben Dalsgaard, generalsekretær i DanskOase

Hvad siger Guds Ånd?

Hvad siger Guds Ånd til os i en tid med krise, som sætter store aftryk på vores samfund, men også kirker, fællesskaber og enkeltpersoner?

Vi ønsker at gribe denne mulighed i uge 29 og bruge tid på sammen at reflektere over det spørgsmål. Det vil vi gøre ved at undersøge det, der foregår lige nu i vores samfund og verden og ved at åbne Guds ord og se hvad det har at sige til mennesker i sådanne tider. Endelig vil vi også lytte til kristne brødre og søstre fra den globale kirke og lade os bevæge af det Guds Ånd har vist dem.

Vi ønsker at blive sat i bevægelse som enkeltpersoner og som fællesskaber, så vi kan bringe en duft af Guds rige ind i det samfund og de fællesskaber, vi indgår i. 

Det handler om os hver især

Coronakrisen har givet en brat opbremsning til mange af de aktiviteter og strukturer, der før var definerende for vores hverdag og liv. Lige dér inviteres vi til et møde med Guds Ånd, som forvandler hjerter. Han kalder os til at vende os og orientere vores liv efter hans rige. Vores vaner, prioriteter og tanker om livet udfordres. Hvad siger Guds Ånd til mig?

Det handler om vores fællesskaber

Vores fællesskaber er blevet udfordret og hindret i de forgangne måneder. Vi har været nødt til at opfinde nye fællesskabsformer og opdage os selv på afstand af fællesskab. Relationer og nærværende fælleskab med andre mennesker er dog stadig en livsnødvendig komponent, og karantænetiden har bidt særligt hårdt for dem, der før krisen var socialt skrøbelige. Hvad har krisen afsløret om vores fællesskaber? Hvad siger Guds Ånd til os?

Det handler om vores omverden

Hele samfundet er blevet rystet, alle er berørte og alle stiller spørgsmål nu, som ikke blev stillet for 3-4 måneder siden. Fremtiden for ikke bare vores, men alle verdens samfund, er præget af uvished og usikkerhed. Men når jorden ryster under vores fødder, er der én, der står fast, og Hans rige er nær på en særlig måde for de afmægtige og udsatte. Hvor fører Guds Ånd os hen?

Hvad siger Guds Ånd? Lad os lytte sammen i uge 29. Følg med på SommerOases hjemmeside og sociale medier.

- Ruben Dalsgaard, generalsekretær i DanskOase

Se dagsprogrammet for SommerOase online


Annoncer