Afbrændingsforbud på SommerOase

Vi ser frem mod den tørreste SommerOase vi har prøvet i mange år. Danske Beredskaber har på grund af tørke i Danmark indført landsdækkende afbrændingsforbud fra d. 4. juli - på ubestemt tid. Læs her hvad det betyder for dig på SommerOase.

Foto: TuneUp på SommerOase 2017

Sikkerhed på SommerOase

For at bevare en sikker SommerOase-plads, har vi i samarbejde med Sydøstjyllands Brandvæsen valgt at fjerne alle muligheder for åben ild på pladsen.

Det betyder at bål og grill, som vi plejer at have på SommerOase, desværre ikke kan lade sig gøre i år. Nogle af traditionerne har vi dog fundet nye løsninger på.

Hvad betyder det for dig som deltager?

Vi opfordrer dig til at være opmærksom på varmekilder. Hjælp gerne hinanden med at holde pladsen sikker. Vis forsigtighed og undlad at efterlade noget som kan sætte ild i naturen.

Sådan kan du hjælpe

Landsbyparty

Mandag på SommerOase er der traditionen tro landsbyparty. Det er en rigtig god mulighed for at hygge med måltidsfællesskab og sige velkommen til nye i fællesskabet på vejen.

Da vi desværre ikke kan tænde grill på pladsen, vil Hou Slagteren levere sin grillpakke tilberedt i år, til dem der har bestilt hos ham.

Alternative muligheder for nem mad til mange er:

Du kan stadig få helstegt pattegris på SommerOase

Torsdag på SommerOase er der som altid gæstedag. Her leverer Peter Salat helstegt pattegris til aftensmad. Grisen bliver grillet hjemme på Peters egen fliseterrasse, hvorefter han kører den på trailer til SommerOase-pladsen.

Vil du have helstegt pattegris til dig og dine gæster på gæstedag? Køb madbillet ved pølsevognen på OaseTorvet, eller bestil på forhånd her. Bemærk: Sidste chance for bestilling er mandag den 16. juli kl. 15.

Vi beklager generne, de skærpede brandhensyn medfører, men vores førsteprioritet er en sikker SommerOase plads for dig som deltager. Vi glæder os meget til at byde velkommen på SommerOase om lidt. Indtil da: nyd sommeren og drik rigeligt med vand.

 

Hvorfor er der afbrændingsforbud?
Afbrændingsforbuddet kommer som en reaktion på en juni måned med ca. 400 naturbrande i Danmark (kilde: danskeberedskaber.dk). Naturen er tør på grund af det meget varme vejr, og derfor brænder den let – vi ser eksempelvis brande langs jernbanestrækninger pga. gnister fra togbremser. Danske Beredskaber håber, at afbrændingsforbuddet vil være med til at mindske naturbrandende, da de kræver mange ressourcer og kan være meget farlige.

Jarl Vagn Hansen, formand for Danske Beredskaber og beredskabsdirektør i TrekantBrand, udtaler på danskeberedskaber.dk: ”Den helt store problematik ved naturbrande er, at det går enormt stærkt, fordi vegetationen er så tør, som den er. Hvis det så samtidig blæser, så kan det være en næsten umulig opgave for beredskabet at inddæmme branden.”


Annoncer