En hilsen fra tante Sode på Oasehøjskolen

Rebecca Sode Jensen er ansat som Kulturbærer og hyggespreder på Oasehøjskolen. Hør om de to første uger på skolen, set gennem tante Sodes øjne.

Se billedgalleriet ovenfor: Sådan ser elevernes liv på skolen ud (klik på pilen til højre for at se flere billeder)

Oasehøjskolen slog dørene op for det allerførste elevhold d. 13. januar 2019. Og hvilken start! De første modige elever og deres forældre har virkelig pustet liv i bygningerne. Det er vildt at se byggeprojekter, indretning, planer, drømme og idéer pludselig blive brugt.

Holdfotoet som går over i historien

Her er det lykkedes at samle næsten alle 29 elever til et holdfoto. Må vi præsentere det allerførste elevhold på DanskOases egen højskole:

Oasehøjskolens forårshold 2019 - Fotograf: Elisabeth Hejslet

Jeg understøtter og inspirerer elevernes tænkepauser

Jeg hedder Rebecca og jeg har fået det fedeste job og et dejligt nyt hjem! Min rolle som Kulturbærer og hyggespreder indebærer at understøtte og inspirere elevernes tænkepauser, tosserier, refleksion, fester, hygge og alt muligt andet godt. 

Det er mega spændende at have et job, som ikke lyder som et job. Nogle gange føles det ikke engang som et job og samtidig synes jeg, det er skolens vigtigste opgave, jeg har fået betroet. Ansvaret for at eleverne trives, at de hygger sig, rykker sig, bliver set og hørt. 

Jeg er virkelig taknemmelig for, at jeg får lov til at følge netop disse 29 unge mennesker - jeg holder allerede meget af dem. En skøn broget flok, med meget forskellige baggrunde og erfaringer med kirke og tro. Det er allerede kommet til udtryk ved, at de meget respektfuldt har udfordret hinanden i både undervisning og i pauserne.

Eleverne er helt stille i 42 timer

Eleverne er allerede blevet udsat for apologetik, filosofiske udfordringer, samfundsfaglig stillingtagen, ler mellem hænderne, metalmusik i sammenspil, en plastikdokumentar, cellegrupper og rengøringsplaner. 

Det var nogle forpustede unge, vi havde med på LederOase i weekenden d. 25.-26. januar. Perfekt timing til at blive udfordret på hvile, som var konferencens omdrejningspunkt. 

I denne uge er den udfordring blevet meget konkret. I skrivende stund har eleverne været i total stilhed i 20 timer og de har 22 timer endnu. Det bliver til 42 timers stilhed. Det glæder jeg mig vildt meget til at snakke med eleverne om bagefter.

Det må også godt gøre ondt

Jeg glæder mig meget til næste uge, hvor eleverne skal undervises i Livshistorie og vi skal dele små dryp fra vores livshistorie med hinanden. Nu er vi nemlig blevet så trygge ved hinanden, at fællesskabet godt kan rumme at gå et spadestik dybere, der hvor det nok også gør lidt ondt.

Læs mere om Oasehøjskolen her


Annoncer