Et bæredygtigt OaseTorv

Vi fortsætter hyggen på OaseTorvet som bygges i miljømæssigt bæredygtig konstruktion.

Foto fra OaseTorvet på SommerOase 2018

Med hjælp fra arkitekten Johan Kure fra København, opfandt vi sidste år et nyt og spændende OaseTorv. Et af målene var at skabe et miljø på pladsen, hvor du som deltager kan hænge ud i nogle fede omgivelser, der er lavet med hjerte for at tænke miljømæssig bæredygtighed i konstruktionen. Oven på succesen i 2018, har Johan Kure været tilbage ved tegnebrættet, og er kommet op med en ny udgave af OaseTorvet baseret på alt det der fungerede godt sidste år, så vi kan fortsætte hyggen.

På OaseTorvet finder du igen i år panttårnet, hvor du kan aflevere dine brugte flasker og dåser. Vi indleverer dem efter SommerOase, og du slipper du for at slæbe dem med hjem, eller endnu værre, at smide dem i de normale skraldespande, så de ryger på forbrændingen. 

Vidste du?

Vidste du, at hvis du afleverer 10 dåser i vores panttårn, som kan omsmeltes til nye dåser, så kræver de kun 5% af den energi det koster at lave en dåse af nye råstoffer? Det betyder, at hvis du afleverer 10 dåser i panttårnet, så vil det være muligt for Dansk Retursystem at producere næsten 10 dåser ud af materialet fra de gamle dåser. Den energi du sparer ved at genanvende bare én dåse, svarer til at du har strøm til din computer i 17 timer.

Læs hvordan du indløser klimagevinst ved at genanvende flasker

Glæd andre med genbrug

På OaseTorvet har vi også en genbrugsbutik, og det er heller ikke tilfældigt. Jo mere vi kan inspirere til at genanvende de ressourcer og råstoffer der allerede er brugt til at producere forbrugsvarer, jo mere kan vi være med til at bruge ressourcerne igen og igen. Derfor vil vi opfordre dig til at medbringe tøj, brugsgenstande og små møbler på SommerOase, som er i god stand, men som du ønsker at skille dig af med. På den måde kan de indgå som en del af Mission Afrika Genbrugs’ butik under SommerOase, og være med til at glæde andre deltagere. 

Læs mere om genbrugsbutikken på SommerOase

Læs også: På vej mod et grønnere DanskOase


Annoncer