Et enkelt måltid gør en stor forskel

Foto fra præsteindsættelse i Viva

Madudbringning til nybagte forældre

I Viva-klyngen i Viborg skiftes de til at bringe aftensmad ud til nybagte forældre den første tid. Det organiseres helt simpelt i en doodle på facebook. Hvorfor gør de det? Fordi et enkelt måltid gør en stor forskel.

Nybagte forældre. I den perfekte verden er livet som nybagte forældre idyllisk og romantisk. I den virkelige verden bliver nybagte forældre vækket hveranden time døgnet rundt, og går man tæt nok på, lugter de hele tiden lidt af gammel ymer. Måske gemmer det trætte blik i den nybagte mors øjne på en slags lykke blandet med panik?

Måske er det meningen, vi skal lade os forstyrre af hinanden? Det kommer mig ved, hvordan du har det. 

Opskrifter

Anne Wesenberg Andersen fra Viva-klyngen deler her 6 opskrifter på retter, som egner sig til madudbringning. Der er opskrifter på:

  • Enebærgryde
  • Mulligatawny suppe
  • Paprikagryde
  • Tyrkisk suppe
  • Tarteletter
  • Wokstrimler i kokos-limesuppe

Anne fortæller om opskrifterne: "Det gode ved Tarteletter, Tyrkisk suppe og Wokstrimler i kokos-limesuppe er, at de er færdige på under en halv time, når man har prøvet dem før. Lige i forhold til barselsmad, skal man forholde sig til, at det ikke må være for stærkt, hvis der er flere børn i familien eller hvis den nybagte mor ammer. Wokstrimler i kokos-limesuppe er i udgangspunktet lidt spicy, men man kan krydre den som man vil".

Hun opmuntrer samtidig til at udvide konceptet, og tilbyde madudbringning til andre end nybagte familier. Vi kan alle have brug for lidt praktisk omsorg i perioder. Hvem vil du lave mad til?

Klik på billederne herunder for at se opskrifterne

Enebærgryde
Mulligatawny suppe
Paprikagryde
Tyrkisk suppe
Tarteletter
Wokstrimler i kokos-limesuppe

Annoncer