Wokstrimler i kokos-limesuppe

til 4 personer

Ingredienser

500 g. skinkestrimler
5-6 forårsløg
1 spsk. olie
8 dl. bouillon
4 dl. kokosmælk, 6-8%
1 tsk. gurkemeje
2 tsk. sukker
5 dl. fine, frosne ærter
1-2 tsk. sambal oelek
2 spsk. soyasauce
2 lime eller 2 tsk. citronsaft
Salt og peber
Evt. frisk, rød chili

Opskrift

Kog risene.
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Skær den grønne top af forårsløgene i tynde stykker og gem dem til senere.
Skær resten af forårsløgene i tynde skiver og svits dem i olie i en gryde.
Tilsæt bouillon, kokosmælk, gurkemeje og sukker.
Kog op og lad suppen koge ved svag varme i 2-3 min. under låg.
Kom kødet i suppen og kog op igen.
Kom ærter i og kog yderligere 2 min.
Smag til med sambal oelek, soya, limesaft, salt og peber.
Pynt med den grønne top og evt. nogle dråber sambal oelek rørt op i lidt olie.

Tilbehør: 3 dl. ris og evt. lidt rød chili.

Tilbage til alle opskrifter

x