Færre T-shirts sparer vand

I 2019 sparer SommerOase over 1,5 millioner liter vand ved at producere færre T-shirts.

BørneOase T-shirten hjælper os med at holde styr på børnegrupperne. Foto fra BørneOase 2017.

I mange år har vi haft en skøn tradition om at give T-shirts til vores frivillige samt til vores yngste børnespor. Fra SommerOase 2019 har vi dog besluttet os for at skære ned på antallet af T-shirts vi producerer, da produktion af tøj er meget miljøbelastende.

1400 liter vand til én T-shirt

Særligt vandforbruget til at dyrke bomulden er hårdt for miljøet. Der findes flere forskellige målinger af, hvor meget vand der går til produktionen af én T-shirt, men den mest udbredte måling (og i øvrigt også den med det laveste forbrug) er på 1.400 liter vand pr. T-shirt, hvilket også er det tal Miljøstyrelsen bruger i deres beregninger.

Læs hvad du kan gøre for at mindske den negative miljøeffekt af tekstilproduktion. 

Derfor har vi taget et grundigt kig på de T-shirts vi producerer og vurderet ved den enkelt type T-shirt om den udfylder en vigtig opgave, vi ikke kan løse på anden vis, eller om det vil være muligt at løse T-shirtens funktion på en mere bæredygtig måde. 

Spiller T-shirten en afgørende rolle?

Eksempelvis betyder det, at vi fortsat har T-shirt til BørneOase. Her spiller T-shirten nemlig en afgørende rolle, fordi farverne på T-shirten giver et bedre overblik både for ledere og for børnene. Lederne kan hurtigt spotte og samle aldersgrupperne, og børnene kan lettere finde deres kammerater. Vi vil ikke kunne opnå den samme synlighed ved eksempelvis at skifte T-shirtene ud med armbånd.

Modsat har vi på MiniOase, hvor alle børn har samme farve T-shirt som ikke tjener noget specifikt praktisk formål, valgt ikke at producere T-shirt.

Derudover har vi valgt ikke at trykke en T-shirt til frivillige i 2019. Vi er klar over, at mange har været glade for dem, men da vi allerede har navneskilte til de enkelte frivillige, har vi vurderet at det praktiske behov for at kunne spotte de frivillige bliver løst af vores keyhanger og navneskilt.

Vi sparer 1,5 millioner liter vand

Samlet set kommer vi i 2019 til at trykke 1077 stk. færre T-shirts, hvilket svarer til at vores T-shirt produktion sparer over 1,5 millioner liter vand i forhold til sidste år.

Læs også: På vej mod et grønnere DanskOase


Annoncer