Generøse fællesskaber kan skrive kirkehistorie

Ruben Dalsgaard giver her andet indlæg i en række af visionstanker for DanskOase og BUO. Du er inviteret til at deltage i snakken med kommentarer og input nederst på siden.

Ruben Dalsgard, generalsekretær i DanskOase

I disse uger turnerer vi rundt til præster og ledelser i vores netværk for at fortsætte og uddybe samtalen om den kommende vision for DanskOase og BUO.

Ud til vandkanten og ind på stenbroen

I den forbindelse er det en kæmpe glæde at opleve, hvordan DanskOase ledes af mennesker, der ikke bare er optaget af at bygge gode og trygge lokalmenigheder. Der er en tydelig brand for samfundet, for Danmark og et ønske om at se kirken fornyet og genopbygget, hvor den har mistet livskraft og næsten kun står tilbage som et monument over fortiden.

Jeg deler branden for at nå hele Danmark (og navnlig alle danskere) med en levende tro på Jesus, og se kirken fornyet i Helligåndens kraft. Og jeg er 100% overbevist om, at vi i DanskOase er sat her for at tage del i den opgave. Og vores land har sådan brug for, at der er nogen, der vil tage denne opgave på sig, for der er store områder af Danmarkskortet, både i vandkanten og på stenbroen, hvor der ikke findes nogen levende lokal menighed, der vil være lys og salt.

Uh, det bliver dyrt...

Men så snart de ord er blevet sagt, så fornemmer vi også tyngden af den opgave. Det kommer til at koste dyrt - ikke først og fremmest penge, i denne sammenhæng er penge næsten en biting. Hvad der virkelig kaldes på, er disciple af Jesus, der er villige til at gå og være Hans legeme på de steder.

Højst sandsynligt vil det kræve at bryde op fra (eller endnu bedre: blive sendt ud af) en velfungerende menighed med en god børnekirke, lækker lovsang og en stjerneprædikant på platformen, og tage til et sted, hvor den mest velfungerende lovsang er den, du kan lede med de tre akkorder, du har lært på guitaren.

Hvem vil lægge krop til?

Pludselig lyder det måske knap så attraktivt med vandkanten og stenbroen, men der findes ingen andre måder. Det er ikke muligt at kalde mennesker til tro og efterfølgelse af Jesus uden at have et levende, inviterende fællesskab, der vil lægge krop til budskabet og vise, hvad det vil sige at være efterfølger og kirke. Måske kunne det vise sig at være det mest meningsfulde du nogensinde har gjort.

De gode nyheder er, at der er mange åbne døre og muligheder lige nu. Der er tydeligvis menighedsledere i DanskOase, der er villige til at sende ud og plante kirker – lad os tage dem på ordet!  Og: Der er en masse oase-præster der i disse år har fået embede i sogne ud over hele landet. Du og din familie eller venneflok kan være det fællesskab, der får denne sognepræsts mission til at lykkes, navnlig hvis I ankommer i dyb ydmyghed, respekt og kærlighed til de mennesker I bosætter jer iblandt.        

Let's do it!

Kunne det virkelig være os, der var med til at skrive det 21. århundredes kirkehistorie i Danmark på denne måde?

Åh Gud, lad dit rige komme til danskerne!


Annoncer