Historien om PåskeOase (kort fortalt)

Historien om PåskeOase er historien om unge mennesker, fællesskab, Gud og fest! Selvom det har set lidt forskelligt ud fra år til år, så er grundingredienserne de samme - og det giver mening at samles i påsken.

Vi skal helt tilbage til tidernes morgen - i den tid hvor BUO lige var blevet stiftet - omkring år 2000. Her var mange unge ildsjæle klar med nye gode idéer og de tog initiativ til organisering af medlemmer og events.

 

SommerOase rykkede til Odder. Rudehøj blev til en efterskole - og BUO begyndte at holde “Påskelejr” for unge i påsken. Senere, i 2008, blev navnet skiftet ud til det mere klingende PåskeOase, som vi kender det i dag.

 

Men nok om navne. I en periode var lokalerne i Odder ikke ramme for lejren - og vi kom på rundtur mellem andre efterskoler. Først på Djurslands Efterskole, med stor scene i idrætshallen, senere Balle Efterskole ved Bredsten - og lykkeligt, endte vi, hjemme på Rudehøj igen. Her hører vi til - det er her mange af vores deltagere går eller har gået på efterskole. 

 

I de sidste mange år har konfirmandforløbet KonfiOase desuden også deltaget på lejren.

 

Mange unge har hjulpet med at gøre det til hvad det er i dag

Lejren har altid båret præg af efterskole-stemning. Overnatning på sovesale i klasseværelser, og på værelserne. Og en helt naturlig del af lejrens DNA er de frivillige, som laver det hele. De er alle sammen unge. Ofte selv i målgruppen for lejren - og er bare med for at lave noget godt for andre. 

 

Det gør det til en unik lejr, hvor man også kan prøve kræfter med nye områder - og lære alt muligt om hvordan man koordinerer og samarbejder eller ruller XLR kabler frem og tilbage.

 

Uanset om du kender PåskeOase fra sine tidlige stunder i Vandrehallen på Rude Havvej i Odder - fra et af vores små svingærinder - eller vores nyeste store festsal, så er der sikkert gode minder gemt derfra. 

 

Et lille flashback - 2004 vs. 2019:

Åh! De der scenekasser pedellen havde snedkereret.. Altså! De var tunge, og knirkede. 

 

2004: PåskeOase i Vandrehallen
2019: PåskeOase i den nye idrætshal

Annoncer