Hovedstadens Kristne Gymnasium har valgt en rektor

Bestyrelsen for det kommende Hovedstadens Kristne Gymnasium har valgt Sigbjørn Sørensen, 50 år, som leder af gymnasiets daglige drift. Stx-uddannelsen starter op i 2018.

Sigbjørn Sørensen

 

Medstifter af Rudehøj Efterskole bliver rektor for HKGYM
”Vi har blandt andet valgt Sigbjørn, fordi han besidder de medmenneskelige og ledelsesmæssige kompetencer, der skal til for at kunne starte et projekt som HKGYM op. Han har prøvet det før,” siger Eik Dahl Bidstrup, formand for Hovedstadens Kristne Gymnasiums bestyrelse. 

Sigbjørn Sørensen er altså ikke et ubeskrevet blad i skolekredse, idet han tidligere var med til at stifte og efterfølgende lede Rudehøj Efterskole. Senere blev han forstander på Kolding Internationale Højskole. I dag forlader han en stilling som centerleder for Center for Specialundervisning for Voksne i Svendborg. 

Sigbjørn Sørensen er uddannet gymnasielærer i musik og dansk og har virket som leder i 16 år. 

Et bragende solidt fundament
På spørgsmålet om, hvorfor han søgte jobbet som leder for et helt nyt og anderledes gymnasium i Hovedstaden, siger han: 

”Fordi visionen ligger i forlængelse af en gammel drøm, jeg har haft i mange år om at starte et nyt kristent gymnasium. Et eksplicit kristent værdisæt er et fantastisk udgangspunkt for læring og dannelse, og det vil jeg gerne være med til at rammesætte. Jeg kan tilføre processen erfaring fra opstart og drift af efterskole og på den måde give energi ind i skabelsen af nye historier. Det elsker jeg. Derudover er jeg stærk i visionsprocesser og i at lægge skinnerne ned, efterhånden som vi kommer frem.” 

På potentielle gymnasieelevers vegne siger den nyvalgte rektor begejstret: 

”De, der vælger at starte på Hovedstadens Kristne Gymnasium i 2018, får en fantastisk mulighed for at være med til selve skabelsen af et nyt gymnasium med superstærke værdier. Ingen ved, hvordan et sådant ser ud, og de første elever og lærere er kerne-vigtige i den skabelsesproces. Vælger man HKGYM lægger man et bragende solidt fundament for sin videre uddannelse - både fagligt, åndeligt og menneskeligt.” 

Anerkendelse og medindflydelse
På spørgsmålet om, hvordan kommende elever og lærere på HKGYM vil mærke, at Sigbjørn Sørensen sidder ved roret, svarer han: 

”De fleste oplever nok hverdagen som lidt sjovere - lidt mere farverig, selvom der også kan være store udfordringer at slås med! Man vil også få medindflydelse og blive en del af en større fortælling. Uanset, næsten, hvad man kan bidrage med, så står jeg på mål for, at man anerkendes og inddrages - både elever og personale!” 

Sigbjørn Sørensen spiller musik i sin fritid, elsker at færdes i naturen og dyrker gerne motionsløb med sin hustru Mette, som han har været gift med i 29 år. Sammen har de tre børn på 18, 21 og 26 år. Sigbjørn og Mette er kirkeligt forankret i en luthersk karismatisk forståelse og kultur, men har tidligere bevæget sig i flere forskellige kirkelige miljøer og følt sig godt hjemme i de fleste traditioner. 

HKGYM’s kommende rektor glæder sig til at gå i gang fra det nye år. 

 

Læs mere om HKGYM her.


Annoncer