Hovedtaler på LederOase 2017

Til januar er der LederOase i Karlslunde Strandkirke, og her kan du læse lidt om hovedtaleren Graham Cray og seminarerne, der tilsammen vil udforske hvordan fremtidens karismatiske kirke kan se ud.

Den 20. og 21. januar 2017 afholdes LederOase i Karlslunde Strandkirke. Graham Cray, nuværende Honorary Assistant Bishop i York Stift, er hovedtaler og skal undervise over temaet ”Gennembrud – fremtidens karismatiske kirke”. Graham har været engageret i den karismatiske bevægelse i England siden 1966 og har derudover tidligere været Ærkebiskoppens missionær og teamleder i Fresh Expressions, en bevægelse der skaber fornyelse indenfor forskellige kirkeretninger i England.

”På LederOase, vil jeg tale ind i hjertet af, hvad det betyder at være en karismatisk kirke; hvordan vi byder velkommen og skaber plads til at respondere på Helligåndens nærvær og handlinger iblandt os og gennem os. Jeg vil forsøge at tage os tilbage til Helligånden som grundlaget for vores bevægelse og genlære os, hvordan vi er ’naturligt overnaturlige,’” fortæller Graham Cray.

Tilbage til rødderne

Netop en tilbagevenden til udgangspunktet for vores bevægelses vil være i fokus på dette års LederOase, hvor vi også vil kigge fremad og give bud på i hvilken retning vores kirke og bevægelse bør flytte sig i fremtiden. Graham Cray gør sig mange tanker om, hvad der kendetegner en sund, karismatisk kultur.

”Det at vi er tro i lydighed overfor Helligåndens ledelse af os, at vores tilbedelse er intim og Kristus-centreret og at vi har forpligtet os i et tillidsfuldt fællesskab, der giver plads til både at tjene og modtage under en ikke-kontrollerende ledelse.”

I Graham Crays optik er der flere udfordringer for den karismatiske kultur i dag. En af dem er, at vi i større grad kører vores programmer i kirkerne og giver meget lidt plads til Helligåndens virke. Samtidig ser han det som en potentiel udfordring, at vi kun sætter Helligånden fri til at møde os i vores liv under gudstjenester og kirkemøder, men at vi ikke lader det flyde ud i vores hverdag.

”Tjeneste i kirken er jo en forberedelse til tjeneste i vores nabolag.”

Seminarer med bid i

Udover Graham Crays undervisning, afvikles der også flere forskellige seminarer, der på hver deres måde tager temperaturen på vores karismatiske kultur. Vi tager fat på vores brug af nådegaver - fremtidens karismatiske redskaber - vi undersøger, hvad det betyder at være karismatiker på vores arbejdsplads og ikke mindst vil vi undersøge, hvordan vi skaber synergi i de forskellige tjenester.

Der bliver masser af forskellige oplevelser, og mulighed for at tale om, hvordan vi i fremtiden vil tænke karismatisk kultur. Netop dette er også Graham Crays personlige forhåbning ved at deltage på LederOase: 

”Jeg håber at se og lære af, hvordan Helligånden arbejder i jeres kontekst.”

Læs mere på lederoase.dk

Spar penge ved tilmelding senest d. 14. december


Annoncer