Martin Bentsen er ny præst i Herning Oasekirke

Det kan godt være, Herning Oasekirke kun fylder to trailere, men de har det godt - og nu har de ansat en præst! Her er en lille hilsen fra en midtjysk Oasemenighed.

Martin Bentsen og hans hustru Farah.

En smuk aften i april, blev kælderen på Bornholmsvej tømt – skrammel røg i skraldespanden, men Basic’s enorme lager af slik kom med – to trailerfulde blev det til: To trailerfulde = Herning Oasekirke?

Nej, det er jo heldigvis ikke hele sandheden. Denne aften var der nemlig samtidig drive-in generalforsamling på parkeringspladsen! Corona stod i vejen for den oprindelige generalforsamling i marts, og i menighedsudvalget, måtte vi gøre noget anderledes anderledes for at tænke fremtid for vores menighed.

Vi savner at samles – som alle andre menigheder i denne tid – og stemningen og gensynsglæden var da heller ikke til at tage fejl af denne aften. Mens vi på den ene side pakkede ned og takkede af til Bornholmsvej – blev der på den anden side puttet stemmesedler i boksen, til en ansættelse af menighedens nye præst: Martin Bentsen.

Så nu har vi altså både præst, udstyr og slik, men ingen lokaler. Det kunne lyde lidt op ad bakke?

Vi har så ofte oplevet Guds ledelse og Guds store omsorg for vores menighed, at vi føler os overbeviste og taknemlige for at være lige her! Vores erfaring er, at ”op ad bakke”, det er når vi løber tør for de løsninger, vi selv kunne se for os. Tiden er Guds – og lokaler, det skal vi nok finde.

Plads til det uperfekte og uhøjtidelige

Herning Oasekirke er muligvis ikke den største menighed i DanskOase – men vi er en menighed, der brænder for troens fællesskab og for at være det, Gud ønsker vi skal være i Herning. Vi er gode til at være menighed, som vi formår at være det – med de evner og muligheder, menigheden har. Vi kan godt lide, at der er plads til det uperfekte og uhøjtidelige – samtidig med, at vi ønsker at holde vort fokus på ham, som er den perfekte.

Vi er rigt velsignede med en stor gruppe unge mennesker i Basic, som består af unge mennesker, der brænder for at mødes og prise Gud og lære ham bedre at kende. For os, som menighed, ønsker vi at være den støtte, de unge har brug for. Derfor er det også et stort ønske at finde lokaler med plads til genbrugsmøbler, køleskab og lydanlæg, så de unge kan have et sted at hænge ud med hinanden, også når der ikke er gudstjeneste.

Menighedslejr på Oasehøjskolen

I februar var vi på menighedslejr på Oasehøjskolen. Vi oplevede et velsignet fællesskab på tværs af Herning Oasekirke og Basic, i de absolut fedeste højskolerammer. Martin og Farah var med hele weekenden, og Martin stod for undervisningen. En weekend med lovsang, krea-stund, gåture, snakke, bøn, latter – der får lov at stå ubeskrevet – og måltidsfællesskab. 

Og så tilbage til Martin! Martin bliver vores præst fordi:

-Han brænder for at fortælle om Gud!! Han ved og kender Gud som den der griber suverænt ind!

-Han brænder for de unge – han ønsker at de unge mennesker skal lære Gud at kende!

-Han har hjerte for de mennesker, som særligt har brug for hjælp, og for at føle sig elskede. Han oplever, kirken har en opgave her. Vi skal række ud til de brudte og vise Guds sind overfor de mennesker, som har brug for det.

-Han ønsker, at kirker skal arbejde sammen om at vise hvem Gud er. Vi skal hjælpe hinanden, som Kristi Legeme, og være salt og lys i verden.

-Martin er en god fyr. Han er positiv, imødekommende, iderig, menneske-klog – og han har en skøn nordjysk dialekt!

Lokal SommerOase

Vi har det altså godt, her i Herning. TAK for det store Oasefællesskab!

Med tunge hjerter må vi undvære SommerOase i Horsens i år – men vi arbejder på en ”lokal løsning”. Det ved vi, mange af jer andre også gør – og vi glæder os til, på trods, at være sammen ”hver for sig”.


Annoncer