Onsdag på SommerOase: Hvor fører Guds Ånd os hen?

Følg SommerOase online for voksne. Onsdag mødes vi om spørgsmålet: Hvor fører Guds Ånd os hen?

Onsdag på SommerOase 2020

Onsdag d. 15. juli sender vi formiddagsmøde kl. 10.30 og aftenmøde kl. 19.30. 

Hele samfundet er blevet rystet, alle er berørte og alle stiller spørgsmål nu, som ikke blev stillet for 3-4 måneder siden. Fremtiden er præget af uvished og usikkerhed, ikke bare for vores med alle verdens samfund. 

Men når jorden ryster under vores fødder, er der én, der står fast og Hans rige er nær på en særlig måde for de afmægtige og udsatte. Hvor fører Guds Ånd os hen?

Formiddagsmøde med Miroslav Volf

Til formiddagsmødet er vi optaget af, hvad Guds ord har at sige til os i en tid, hvor vores verden rystes på forskellige måder. Derfor har vi inviteret Miroslav Volf, som er en af de mest indflydelsesrige teologer i vores tid. Miroslav arbejder med kirkens rolle i samfundet og med hvordan troen kommer til stede i det offentlige rum.

Miroslav Volf underviser til formiddagsmødet onsdag

Den vigtigste drivkraft for Miroslav Volfs teologi er at bringe kristen teologi til at bære på forskellige områder af det offentlige liv, såsom kultur, politik og økonomi.

Miroslav Volf er født i Kroatien, som søn af en baptistpræst. Nu er han bosat i USA og professor i teologi ved Yale University. Han har fungeret som rådgiver for Det Hvide Hus 'Kontor for trosbaserede partnerskaber i lokalsamfundene' og har i flere år undervist om globalisering på Yale University med den tidligere britiske premierminister Tony Blair. 

Miroslav Volf er en hyppig kommentator om religiøse og kulturelle spørgsmål i populære medier som CNN, NPR og Al Jazeera. Hans bog fra 1996 "Exclusion and embrace" blev af Christianity Today udpeget som en af de 100 mest indflydelsesrige bøger fra det tyvende århundrede.

Interview med Philipp Schröder

Vi ønsker at forstå vores verden bedre, så vi i endnu højere grad kan se, hvad Guds ord siger ind i det samfund, vi er en del af. Derfor begynder vi hver formiddag med at interviewe mennesker, som i årevis har forsket i, hvordan vi som mennesker og samfund fungerer.

Onsdag formiddag skal vi møde Philipp Schröder, professor i økonomi ved Aarhus Universitet og en del af den ekspertgruppe, som rådgav den danske regering om coronakrisens økonomiske konsekvenser.

Philipp Schröder, professor i økonomi ved Aarhus Universitet, interviewes til formiddagsmødet onsdag

Aftenmøde med Anders Michael Hansen

Onsdag kl. 19.30 sender vi aftenmøde live med valgmenighedspræst, Anders Michael Hansen. 

Anders Michael har en profetisk røst, som igen og igen har lydt til vores bevægelse og til kirker i ind- og udland, og derfor glæder vi os også til onsdag aften, hvor vi kigger ud på det samfund, som vi er sat i og stiller spørgsmålet: "Hvor fører Guds Ånd os hen?"

Anders Michael Hansen, præst i Aarhus Valgmenighed, taler til aftenmødet onsdag

Anders Michael Hansen er præst i Aarhus Valgmenighed. Han har stor erfaring som præst, underviser, konsulent og leder, og en rød tråd gennem hele hans tjeneste har været et ønske om at se kirken leve i Helligåndens kraft og komme til stede i det omgivende samfund med både relevans og udfordring.

Følg med live

Se hele programmet for SommerOase online her.

Følg med på DanskOases YouTube-kanal, hvor møderne livestreames.

Se flere talere her.


Annoncer