Sex hører hjemme i ægteskabet

Netop nu dumper næste udgave af OaseMag ind af brevsprækken rundt om i landet. Denne gang behandler vi emnet sex og undersøger, om vi som kirke er sexforskrækket. Det vil naturligvis føre til diskussioner og forskellige holdninger – og det kan du læse meget mere om inde i bladet.

Skrevet af Peter Sode, formand for DanskOase

Når vi sender et blad på gaden, der behandler emnet sex, er vi godt klar over, at det er med en risiko for at blive misforstået. 

Lad os slå fast med det samme: i DanskOase mener vi, at sex hører hjemme i ægteskabet. Det er der, den kan udleves i trygge rammer af den pagt, vi har afgivet mellem os som par og Gud i vielsesritualet. Samtidig ønsker vi at tydeliggøre, at vi lever i en virkelighed der er langt mere nuanceret, end blot det umiddelbare svar, og som kræver at vores holdning følges op af konkrete redskaber til de unge til at leve med deres seksualitet på en sund måde.

I OaseMag forsøger vi at illustrere forskellige historier og opfattelser, i håbet om at de kan bidrage til debat og samtale. DanskOase er en bevægelse, der rummer mange forskellige holdninger. Meget er vi enige om, og nogle gange bliver vi udfordret af hinanden.

Ved den redaktionelle gennemgang af bladet, revideres artiklerne i samarbejde med skribenten. I denne revidering, ønsker vi nænsomt at guide, men ikke at censurere anderledes holdninger og erfaringer væk. Det er vores håb, at dette OaseMag kan blive en samtale-starter og at vi får løftet sløret til en virkelighed, der kan være svær at tale om, men er så altafgørende, at vi får taget hul på, så vi nænsomt kan guide vores unge ind i en sund seksualitet. 

På SommerOase beskæftiger vi os også med at give gode redskaber til en sund seksualitet, og har følgende events der behandler emnet:

Læs også: Sexforskrækket kirke


Annoncer

x