Tak for en fantastisk opbakning i en svær tid

Generalsekretær Ruben Dalsgaard er både ydmyg og stolt over den opbakning DanskOase møder i en svær tid. Her sætter han ord på de tanker, der fylder lige nu og de drømme, som stadig står stærkt for DanskOases fremtid.

Ruben Dalsgaard, generalsekretær i DanskOase

Wow. Bare wow. Tak for en fantastisk opbakning i en svær tid!

Det sidste halve år har på mange måder været vildt og vanskeligt. Nedlukningen af vores land satte mange af os på højkant for at håndtere en nedlukning af landet. Det gjorde ondt mange steder, og gør det fortsat. Men det har været meget opmuntrende at se den kreativitet og opfindsomhed, der i blandt jer blev udvist i forsøget på at være kirke under helt andre omstændigheder.

Da det viste sig, at vi var nødt til at aflyse SommerOase og dermed så ind i en meget truende fremtid for DanskOase, var det ligeledes opmuntrende, at mærke den opbakning, der kom i form af gaver, donerede og videreførte billetter og tilsagn. Vi nåede og oversteg endda det mål på 500.000 kr., som vi havde sat for indsamlingen. Af hjertet tak! Vi kommer til at klare skærene for 2020, men vi har fortsat brug for flere, der vil give fast til DanskOase.

I forsommeren opfordrede vi jer alle til at være med til at skabe et SommerOase på andre vilkår end normalt. Det var overvældende og hjertevarmende at se så mange tage udfordringen op. Der blev lavet små og store samlinger overalt i Danmark. Nogle samledes i fortelte, andre lejede større lejr-faciliteter, som kunne rumme en hel menighed. Forældre gik sammen om at skabe en teenlejr på Rudehøj Efterskole, ”gamle” højskoleelever mødtes på lejr og kirker holdt åbne fællesskabsdage i deres bygninger.

SommerOase online blev til virkelighed

På Oasehøjskolen troppede dusinvis af musikere og teknikere op, og tilbød frivilligt kompetencer på højt professionelt niveau, og sammen fik vi skabt et online event, som vi slet ikke havde turdet håbe på, da vi i foråret slukørede måtte tage beslutningen om at aflyse SommerOase.

Wow. Bare wow. Gud er sandelig god og har vist sin trofasthed. Al ære til Ham. Og samtidig vil jeg tillade mig at være lidt stolt over at være i en kirkefamilie af så mange dygtige, passionerede og engagere mennesker. Hele DanskOase har udvist en modstandsdygtighed og en vilje til at stå sammen, som har rørt mig dybt.

Vi lancerede omkring nytår en vision, hvor levende fællesskaber og et generøst netværk er nogle af omdrejningspunkterne. Det seneste halve år har vist, at det ikke er tomme ord. Der er meget mere vi skal arbejde på at folde ud, men der er et fantastisk fundament af engagement at arbejde ud fra.

Vi får brug for flere frivillige

Som tiden arter sig, så er vi da også nødt til at kalde på denne generøsitet til tiden foran os. Vi har en drøm om noget vi skal sammen i dette land, om mennesker, der skal møde Jesus og et samfund, der skal mærke Guds rige. Det kan vi kun sammen. Kommende SommerOaser vil også skulle bæres af flere frivillige end før, så tag godt imod, når vi inviterer til at tage del i tjenester og opgaver.

Lad mig slutte med at minde jer om noget af det, der stod stærkt tilbage for mig, da SommerOase online var slut: Jesus er tilstede midt i stormen. Han er ikke væk og borte, han er nær midt i udfordringerne og tabet. Derfor er der en vej frem, for dig, for mig, for kirken, for Danmark og for DanskOase.

Vær med til at bede for Danmark og vores verden. Bed for DanskOase.

Fred, Ruben Dalsgaard


Annoncer