Vacuumtoiletter sænker vandforbruget

Vacuumtoiletterne på SommerOase reducerer vandforbruget ved et toiletbesøg med 95 % i forhold til et almindeligt toilet.

Hvis du har deltaget flere gange på SommerOase, har du måske bemærket, at vi for et par år siden skiftede vores toiletvogne ud med nogle nyere vacuumtoiletter. 

Der var flere grunde til at vi skiftede toiletterne ud. Dels er hygiejnestandarden bedre på de nye toiletter, fordi kummen bliver spulet, når der skylles ud, og dermed kræver en reduceret brug af rengøringsmidler.

Derudover medfører de nye vogne, at du skal stå kortere tid i kø.

Men bedst af alt har de nye toiletvogne reduceret SommerOases vandforbrug markant. De nye toiletvogne reducerer vandforbruget ved et toiletbesøg med 95 % i forhold til et almindeligt toilet. I år er 72 af vores 86 toiletter på SommerOase-pladsen vacuum.

Under et SommerOase som i 2018, hvor vi oplevede en ekstrem tør sommer, betyder det meget, at vi kan spare på vores vandforbrug. Heldigvis er Danmark ikke et af de lande, der normalt oplever de største udfordringer i forhold til tørke, men vi ønsker alligevel at være med til at bevæge os i en mere miljøvenlig retning, så vi ikke belaster miljøet unødigt.

Læs også: På vej mod et grønnere DanskOase


Annoncer