På vej mod et grønnere DanskOase

Vi er DanskOase

Fællesskab er en kerneværdi i DanskOase. Vi har brug for hinanden. Når vi taler om et grønnere DanskOase, taler vi derfor om bæredygtighed i bred forstand. Ligesom vores klode er en kærlighedsgave fra Gud, så er vores medmennesker det også. Lad os passe godt på hinanden – og vores klode – sammen.

Ligesom vi værner om gaver vi får af en, vi holder af, ønsker vi også aktivt at passe og pleje den store kærlighedsgave fra Gud, som vores klode er.

Vi har et forvalteransvar

Som kristne er vi blevet givet et forvalteransvar af Gud. Dette forvalteransvar gælder både at forvalte vores relationer med andre mennesker på en sund måde, men også at tage vare på den jord Gud har skabt til os. Ligesom vi værner om gaver vi får af en, vi holder af, ønsker vi også aktivt at passe og pleje den store kærlighedsgave fra Gud, som vores klode er. Derfor arbejder vi på et grønnere DanskOase.

Hvad kan vi gøre?

Vi er langt fra i mål; måske kan det endda se ud som om vi knapt er startet, men vi er på vej. Bæredygtige tiltag bliver løbende nytænkt og videreudviklet.

Nedenfor har vi sat fokus på nogle konkrete tiltag. Nogle af dem er lavet for flere år siden, andre er helt spritnye. Nogle er helt små ændringer, andre er af lidt større karakter. Men fælles for dem alle er, at for hver gang vi lykkes med at dreje retningen en smule, giver det os blod på tanden til at forsøge mere.

Færre T-shirts sparer vand

I 2019 sparer SommerOase 1,5 millioner liter vand ved at producere færre T-shirts. Læs mere her.

Send dit tøj til genbrug på SommerOase

På SommerOase 2019 har vi igen en genbrugsbutik på pladsen, hvor du kan aflevere brugte ting og tøj - og samtidig gøre en god handel. Læs mere her.

Vacuumtoiletter sænker vandforbruget

Vacuumtoiletterne på SommerOase reducerer vandforbruget ved et toiletbesøg med 95 % i forhold til et almindeligt toilet. Læs mere her.

Et bæredygtigt OaseTorv

Vi fortsætter hyggen på et OaseTorv som bygges i miljømæssigt bæredygtig konstruktion. Læs mere her.

Bambus erstatter plastik

På SommerOase får over 600 frivillige en keyhanger med navneskilt. Vi vil gerne vælge en bæredygtig løsning - dog ikke på bekostning af sikkerhed. Læs mere her.

Spis vegansk på SommerOase

Vex Mex Foodtruck serverer vegansk gourmet streetfood, hvor 95% af råvarerne er økologiske og emballagen 100% bionedbrydelig. Læs mere her.

Kaffebønner med omtanke

Jonas og Mads serverer økologisk kaffe og te på SommerOase. Læs mere her.