På vej mod et grønnere DanskOase

I løbet af de sidste par år er staben hos DanskOase og Børne- og UngdomsOase gentagne gange blevet mødt med konkrete spørgsmål om, hvordan vi gør noget for at blive mere bæredygtige som bevægelse, og i særlig grad under SommerOase.

Ligesom vi værner om gaver vi får af en, vi holder af, ønsker vi også aktivt at passe og pleje den store kærlighedsgave fra Gud, som vores klode er.

Vi har et forvalteransvar

Vi tror på, at vi som kristne har et forvalteransvar for den jord vi er blevet givet af Gud. Dette forvalteransvar gælder både at forvalte vores relationer med andre mennesker på en sund måde, men også at tage vare på den jord Gud har skabt til os. Ligesom vi værner om gaver vi får af en, vi holder af, ønsker vi også aktivt at passe og pleje den store kærlighedsgave fra Gud, som vores klode er.

På staben taler vi derfor i stigende grad om, hvordan vi kan blive mere miljøbevidste og bæredygtige som bevægelse. Det er en problematik vi ønsker at være med til at løse, men samtidig er vi udfordrede af rammerne for vores arbejde, som naturligt begrænser muligheden for at omstille i den grad vi ønsker. Vores bevægelse, og særligt SommerOase, er som en kæmpe supertanker, der sejler afsted, men med et ret begrænset budget. At skulle omstille os til grønne løsninger over hele linjen, vil kræve et langt større budget, end vi har til rådighed. 

Hvad kan vi gøre?

Det fritager os dog ikke for at undersøge hvilke tiltag vi kan lave, og handle på de muligheder vi har. Samtidig inspirerer det os til at tænke i alternative bæredygtige løsninger, der ikke er så udgiftstunge.

Vi er langt fra i mål; måske kan det endda se ud for nogle som om vi knapt er startet. Nedenfor har vi sat fokus på nogle af de konkrete tiltag vi har taget. Nogle af dem er lavet for flere år siden, andre er helt spritnye. Nogle er helt små ændringer, andre er af lidt større karakter. Men fælles for dem alle er, at for hver gang vi lykkes med at dreje retningen en smule, giver det os blod på tanden til at forsøge mere.

Færre T-shirts sparer vand

I 2019 sparer SommerOase 1,5 millioner liter vand ved at producere færre T-shirts. Læs mere her.

Send dit tøj til genbrug på SommerOase

På SommerOase 2019 har vi igen en genbrugsbutik på pladsen, hvor du kan aflevere brugte ting og tøj - og samtidig gøre en god handel. Læs mere her.

Spis vegansk på SommerOase

Vex Mex Foodtruck serverer vegansk gourmet streetfood, hvor 95% af råvarerne er økologiske og emballagen 100% bionedbrydelig. Læs mere her.

x