Pioner-par bryder nyt land i den jyske muld

Kom tættere på det nye forstanderpar for Oasehøjskolen: Ulla og Steen Balle Kristensen. Hvem er de egentlig og hvad drømmer de om?

Ulla og Steen Balle Kristensen, forstanderpar på Oasehøjskolen

Pionerer har de altid været, Ulla og Steen Balle Kristensen. De er kendt af mange som dem, der gik forrest. Hver for sig er de to karakterstærke mennesker, sammen er de gået foran med banebrydende indsats og nytænkning, som gennem flere år har sat nye aftryk på lokalsamfund, kirke og kommune.

Nu er pionererne i gang igen, denne gang som vejvisere for de kommende generationer på DanskOases nye højskole.

Oasehøjskolen i Oustruplund

I et lille charmerende hus midt i det jyske højland bor Ulla og Steen. Fra huset i Skannerup lidt uden for Silkeborg nyder man den naturskønne udsigt i fulde drag uanset vejr og vind. Måske er det netop dette vide udsyn fra det afsidesliggende lille paradis, der har affødt nye drømme og visioner for det initiativrige pionerpar.

Ulla og Steen er dog enige om, at det i ligeså høj grad er et stærkt indre kald, der har fået dem til at slippe drømmene løs igen.

Læs også: Oasehøjskolen søger medarbejdere

Ulla og Steen er begge sidst i halvtredserne og sammen har de 5 voksne børn i alderen 21 – 35 år, samt fire børnebørn. Begge er de uddannede lærere, og har brede erfaringer med undervisning.

Steen: jysk humor og viis eftertænksomhed

Steen har de sidste mange år arbejdet som salgschef hos en distributør i Aarhus, der sælger IT-løsninger til erhvervslivet og offentlige kunder.

Ud over det har Steen en bred vifte af erfaringer og uddannelser bag sig, som er et tydeligt udtryk for den pionerånd, der bor i ham.

Hans lune jyske humor og hans vise og eftertænksomme kommentarer afspejler et stort kendskab til mennesker og en hengivende og levende tro på Gud.

Ulla: diakonalt engagement og vedholdenhed

Ulla arbejder som leder for det diakonale område i Silkeborg Oasekirke og Blå Kors. Med en sjælden iver og en jysk sindighed har hun gennem de sidste mange år på sin egen stille facon oparbejdet et stærkt bånd mellem Silkeborg Oasekirke og Silkeborg Kommune.

Frivillighed og vedholdenhed er to af Ullas nøgleord. Som en ægte pioner er Ulla gået foran i arbejdet for social retfærdighed, og hun har banet vej for mangfoldige tilbud til de mest udsatte borgere i Silkeborg og omegn. Et helt unikt samarbejde mellem kirke og kommune er opstået i kølvandet på Ullas diakonale engagement.

Vi er sikre på, at der vil opstå noget vildt i krydsfeltet mellem levet karismatisk kristendom og den almendannende højskoletradition.

Fra endnu en drøm til virkelighed

I løbet af foråret 2017 begyndte pionerparret at drømme igen. Denne gang om at være med til at lede unge mennesker på vej i livet.

Denne drøm er netop gået i opfyldelse, da de begge nu er blevet ansat som forstanderpar på DanskOases nye højskole i Oustruplund lidt uden for Silkeborg.

Her vil unge mellem 17 og 24 år fra januar 2019 kunne tilbydes et alsidigt og spændende højskoleophold med en klar kristen profil.

Ud over tilbuddet om et almindeligt højskoleophold, vil der også blive mulighed for korte kurser for alle aldersgrupper.

Læs også: Få en forsmag på Oasehøjskolen på SommerOase


Ulla og Steen er overbeviste om, at højskoleeleverne vil komme til at sætte afgørende spor i dansk kirkeliv og i samfundet i øvrigt.  Som de pionerer de er, ser Ulla og Steen med frimodighed og tro frem mod den næste spændende epoke af deres liv og tjeneste.

Læs mere om Oasehøjskolen (klik her)

Eller følg Oasehøjskolen på facebook: