Stærkt mandefællesskab: Jeg er blevet den mand, som jeg er skabt til og har lyst til at være

Martin Lauridsen har tidligere oplevet mismod og utilstrækkelighed som mand og far, men han fik et håb om at det kunne ændre sig. Da han deltog i et netværk for mænd, var det en investering i hans fremtid og hans ægteskab.

Martin Lauridsen

Martin Lauridsen har deltaget på et ’Mand og Mand Imellem’ forløb i efteråret 2018, og han er slet ikke i tvivl om, at det har gjort en stor forskel for ham:

”Det nemmeste vil jo næsten være at spørge min kone, for jeg tror hun kan se det”, fortæller Martin Lauridsen, der er gift og far til fire børn.

”Min egen oplevelse er, at mine øjne er blevet åbnet – hvor jeg tidligere har taget flugten ved konflikter, vælger jeg nu at blive og lytte. Jeg er mere glad og har mere overskud, måske fordi jeg tidligere har oplevet at være tynget af mismod – men jeg har faktisk noget at byde ind med, og jeg står lidt mere fast”.

Gennem forløbet fandt Martin blandt andet frem til en af sine styrker som mand: ”Jeg bærer med, jeg bærer min kone og løfter hende frem. - Dybest set har jeg fået blikket væk fra mig selv på en sund måde”. 

"Jeg har været en mand uden helt at vide hvordan"

Martin Lauridsen har tidligere kæmpet med at håndtere konfliktsituationer.

”Jeg havde ikke rigtig lært, hvad det vil sige at være mand, og dermed ikke oplevet at blive modnet som mand”, fortæller Martin, der var kommet ind i et mønster af at flygte og ikke tage ansvar. 

Men han fik et håb og en længsel om, at tingene kunne være anderledes, da han hørte om ’Mand og Mand Imellem’ forløbene.  Han ønskede at blive den mand, som han var skabt til at være, og som han også havde lyst til at være. ’Mand og Mand Imellem’ forløbene hjalp ham på vej i den rejse, han selv havde taget de første skridt i.

Hvad er 'Mand og Mand Imellem'?

Rundt i hele landet bliver nye 'Mand og Mand Imellem' forløb sat i gang for at udruste mænd til at være de mænd, som de er tiltænkt at være.

”Samfundet har udviklet sig i en retning, hvor de veldefinerede rammer om det at være mand er blevet nedbrudt. Manden har ikke fået hjælp til at udvikle sig som mand. Det resulterer i, at manden bliver tavs og ikke tager ansvar, hvilket kommer til udtryk i både parforhold og relationer”, fortæller Ruben Knudsen der er præst og psykoterapeut og manden bag 'Mand og Mand Imellem' i DanskOase.

Forløbene strækker sig over ti måneder, hvor mænd mødes og taler sammen, får undervisning og bliver sat i små grupper for at dele tanker og liv. Undervisningen kombinerer psykologiske aspekter med, hvad Bibelen siger om det at være mand.

”Det er ikke nogen terapigruppe, hvor man skal komme med gode råd til hinanden – meningen er bare at fortælle, hvad der sker i ens liv og lytte”, fortæller Martin, der har oplevet fællesskabet som opmuntrende og støttende.