Uforudsigeligt at fylde en højskole med elever

Oasehøjskolen oplevede indenfor få dage at få hele 13 frameldinger til det kommende forårshold. Ny energi bliver i de her dage omsat, for at fylde pladserne igen.

- Vi undrede os da noget over, at vi inden for kort tid fik hele 13 frameldinger til forårsholdet, siger forstander Steen Balle Kristensen.

- Normalt får vi måske en eller to inden højskolestart.

Masser af gode grunde

Staben og forstanderparret overvejede også om der var en sammenhæng i de mange frameldinger. Men alle frameldte blev spurgt, om de ville begrunde det.

- Mange skrev tilbage, at de synes vores tilbud er godt, men en havde fået arbejde, nogle ville gerne skyde det et halvt eller helt år, en anden havde allerede været på højskole, en ville med veninden på en anden højskole, en begynder at studere osv. osv. Men faktum er, at vi derfor står med et meget lille hold til foråret på nuværende tidspunkt, konstaterer Steen Balle Kristensen.

Super program planlagt

Men når det er sagt, så ved både forstanderen og medarbejderne på Oasehøjskolen, at unge i dag ofte beslutter sig meget sent, så der sagtens kan komme en del flere tilmeldinger inden højskolestart den 10. januar 2021.

- Vi har sat alle sejl til i forhold til vores markedsføring, som på mange måder har været hæmmet af Corona her i efteråret. Vi har kontaktet forskellige grupper af unge for at give dem et tilbud om alletiders forårshold. Vi har lavet et godt program for de 23 uger, dels med gæsteundervisere, projektuger, bl.a. hvor vi arrangerer en food, culture and music festival, dels en retræte, en rejse og meget, meget mere. Det bliver super godt, siger forstanderen, som håber, at mindst 15 unge vil tilmelde sig henover de kommende uger.

- Hvis der sidder en derude, som enten selv kunne tænke sig et højskoleophold, eller som kender en, så må man jo gerne skubbe på for at det bliver nu, man gør alvor af det.

Fakta