Vores højskole åbner snart

Til januar bliver dørene slået op til DanskOases nye højskole i Oustruplund ved Silkeborg. Ulla og Steen Balle Kristensen glæder sig til at give unge mennesker en plads til eftertanke og en oplevelse for livet.

Søndag d. 13. januar 2019 bliver en historisk dag. Denne dag bliver dørene nemlig åbnet til DanskOases første højskole med en helt unik profil - traditionel og almendannende oplæring, solid- og bibelfunderet kristendomsundervisning, samt klar karismatisk forkyndelse. Kombinationen af disse tre grundelementer er ret unik og banebrydende i det danske landskab og kirkeliv.

Højskolen bliver mere end bare Grundtvig, salmesang og traditionelle valgfag. Det bliver en fantastisk højskole med masser af spændende tilbud, siger Steen Balle Kristensen, som sammen med sin kone Ulla, bliver det nye forstanderpar. 

Tilmeld dig senest 2/9 2018: spar 5500 kr.

Kald og vision

Ulla og Steen har i lang tid følt et kald til at gå foran i opstarten af højskolen. De har fået øje på, hvor vigtigt det er, at unge får mulighed for at stoppe op, få tænkt sig om, og få fyldt på - både åndelig og mentalt, inden de begiver sig videre i livet med alle de udfordringer, som står i kø. Forstanderparret arbejder målrettet på, at den nye højskole bliver sådan et ’eftertankested’.

Det er absolut noget af det mest spændende og livsbekræftende, jeg nogensinde har været med til, fortæller forstander Steen Balle Kristensen. Jeg ser allerede nu konturerne af et samfund, hvor modige og stadfæstede unge har taget nye skridt i tro, og som fyldte af Helligåndens kraft, handler konkret på de løfter, vi har fået af Gud.

Foto: Kommende Oasehøjskoleelever mødtes på SommerOase

Vi vil inspirere, udfordre og udruste

Bibelundervisning, mentor-ordning, stresshåndtering og psykologi, praktisk karismatik, musik, teater, sport og outdoor er blot nogle af de tilbud, som kommende elever på DanskOases nye højskole kommer til at nyde godt af. Unge i dag vil gerne ud at opleve verden. Mulighederne er mange, og det kan være med til at udvikle den enkelte. Nye oplevelser og fremmede mennesker giver ofte nye perspektiver på livet. Den moderne ”dannelsesrejse” bliver ofte krydret med en tjeneste for udsatte mennesker eller nogle måneder på bibelskole.

Vi er overbevist om, at der er rigtig mange gode ting i denne form for dannelsesrejse. Men vi tror også at afstanden nogle gange bliver for stor – og for nogen kan det være svært at omsætte de store oplevelser ude i verden til en hverdag på et dansk studiested en regnfuld mandag morgen.

På Oasehøjskolen er vi meget optaget af at give de store oplevelser ude i verden et genkendeligt ansigt. Vi tror at det intense møde med Gud lige fuldt kan ske på en højskole i Midtjylland og at tjenesten blandt udsatte mennesker i Silkeborg kan give mange vigtige perspektiver i den unges ”dannelsesrejse”.

Lige her vil vi gerne stå til rådighed for de unge, som åndelige forældre og vejvisere, siger Ulla.

Højskole som nabo

Jørgen Løvstad, præst i Thorning Sogn, glæder sig til at få højskolen som nabo:

”Det betyder rigtig meget for mig som præst, og hele pastoratet, at der pludselig dumper en kristen højskole ned i ens sogn. Det er der sikkert mange andre præster, der godt kunne tænke sig!

Jeg er helt overbevist om, at sogn og højskole kan få glæde af hinanden. Sognet kan få et frisk pust, og eleverne på Oasehøjskolen kan møde et typisk dansk landsogn. Det kan der sikkert komme meget godt ud af. Vi er jo alle i den samme proces – at gøre Guds rige synligt ud fra de forhold, der nu er til stede.”

Højskolen som ressourcecenter

Højskolen i Oustruplund ligger et aldeles pragtfuldt sted midt imellem høje træer og skøn natur. Stedet oser af sjæl og charme og man fornemmer tydeligt henfarne slægters gang og historiens vingesus. At invitere unge mennesker herud på et ’sabbatsår’ – i hyggelige bygninger mellem store bøgetræer og vidtstrakte haver må være en sand fornøjelse. Her er fred til at tænke, ro til fordybelse, og tid til at nyde fællesskab, liv og latter.

Fotogalleri: Oasehøjskolens bygninger ligger i flotte naturomgivelser

Højskolen har plads til alle. Der vil være lange kurser for de unge mellem 17½ - 25 år og korte kurser på 1 -2 uger for den lidt ældre generation. Her er vide rammer og højt til loftet, og vi glæder os af hele hjertet til at byde det første elevhold velkommen til januar, siger Ulla og Steen. En skøn flok af lærere og ressourcepersoner står klar til at modtage alle, som kommer. Nogle af dem er ansat på højskolen, andre vil være gæsteundervisere og mentorer fra DanskOases bagland.

Sammen vil vi forme rammerne, og med stor forventning vil vi slå dørene til højskolen op, men over alle ting vil vi lade Gud selv være den store bygmester, slutter Ulla og Steen Kristensen.

Se nogle af Oasehøjskolens gæsteundervisere her: